VERSLAG: GVV’63 1 – SV CAPELLE 1 (4-0)

1024 683 GVV'63

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de helaas veel te vroeg overleden ras-GVV-er Ralph van Tuijl moest GVV ’63 de strijd aan gaan met sv Capelle.

De blauwe brigade uit de Langstraat is na een voortvarende competitiestart in een vrije val beland en kwam dan ook naar Sportpark Maartenshof voor 1 punt. Het tempo uit de wedstrijd halen, vertragen en gaan leggen was dan ook het strijdplan van de bezoekers. En aangezien de Gamerenaren hier weinig strijdlust en bezieling tegenover stelde werd het de eerste helft dan ook een draak van een wedstrijd. GVV ’63 kreeg wel de nodige corners, normaal een garantie voor gevaar, maar deze leverden niets op. De Brabanders stelden hier bitter weinig tegenover met een bloedeloze ruststand van 0-0 als gevolg.

De rust en de thee hadden de geel-zwarten blijkbaar goed gedaan, want ze kwamen als een komeet uit de startblokken. Na een minuut bediende Jeffrey van der Meijden Mathijs Libbers die zich eenvoudig van zijn bewaker ontdeed en voor 1-0 zorgde. Hierna had GVV ’63 op 2-0 moeten komen maar Michel Kooijman en Nick Linnenbank maakten de verkeerde keuzes en hielden de bezoekers zo nog even in leven.

Maar na vijf minuten kwam de verdubbeling dan toch toen Mathijs een prima steekbal van Michel tot 2-0 promoveerde. Toen niet veel later Michel voor 3-0 zorgde was de wedstrijd gespeeld. Toch kreeg Capelle een uitgelezen mogelijkheid om tot scoren te komen van af elf meter na onnodige overtreding van een Gamerenaar op een Capellenaar. De captain van de bezoekers schoot de bal uit, geheel in de geest van de wedstrijd.

Ondanks dat GVV ’63 door opgebruikte wissels met tien man kwam te staan was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de mannen van Denny van Geffen. Sterker nog, het werd zelfs nog 4-0 door een goal van invaller Sjoerd Kolkman.

Door deze al met al toch nog vrij eenvoudige zege blijft GVV ’63 lijstaanvoerder in 3D. Dinsdagavond wacht alweer de volgende horde als er om 20.00u in en tegen Vuren worden gespeeld. Een traditionele lastige opponent voor GVV ’63 dat dan ook van begin af aan op zijn hoede moet zijn. Met de juist spirit en steun van Gamerenaren langs de lijn moet een positief resultaat mogelijk zijn.