Verslag GVV’63 1 – Vuren 1 (3-1)

1024 683 GVV'63

Op Sportpark Maartenshof moest een gehavend GVV ’63 de degens kruisen met laagvlieger Vuren. Bij de thuisclub ontbraken topscorer Mathijs Libbers en de niet geheel fitte Jeffrey van der Meijden. Dit weerhield de geel-zwarten er niet van om de zaken voortvarend aan te pakken.

Onder aanvoering van de zoals gewoonlijk hard werkende Nick Linnenbank werden de bezoekers in het defensief gedrukt en na 10 minuten was de voorsprong voor de geel-zwarten een feit. De doelman van de gasten verwerkte een voorzet van Bjorn van Bruchem niet goed, Patrick Kooijman reageerde attent en de 1-0 was daar.

Na deze vroege voorsprong kwam de wedstrijd in een rommelige fase en golfde het spel op en neer zonder dat er veel werk aan de winkel was voor beide keepers. Het laatste kwartier van de eerste helft kregen de mannen van Pascal Rijkers weer controle over de wedstrijd. Voor rust werd er echter niet meer gescoord.

Na de kantwisseling was het GVV ’63 dat de regie in handen nam en al snel wat kansen kreeg. Van de bezoekers had GVV ’63 weinig te duchten, ze voetbalden niet slecht, maar bezorgden Rick de Koning al met al een rustige middag. Het duurde toch tot driekwart wedstrijd voor de Gamerenaren de voorsprong verdubbelden. De andermaal sterk spelende Damian van Doesburg kopte een afgemeten voorzet van Daniel Bouma binnen en de 2-0 was een feit.

De wedstrijd was gelopen en het wachtten was op het eindsignaal van de uitstekend leidende Bommelse-Osse arbiter De Goeij. Maar eerst vielen er nog twee treffers. Invaller Stefan van Bruchem zorgde met een verschroeiende uihaal voor 3-0. En diep in blessuretijd tekende Vuren nog voor de 3-1 eindstand.

Door deze verdiende zege blijft GVV ’63 op een gedeelde tweede plaats staan. Zaterdag aanstaande spelen de geel-zwarten in ’s Gravenmoer tegen het altijd lastige ONI. Met de juiste spirit en steun van Gamerse supporters moet een positief resultaat haalbaar zijn. In Brabant wordt er om 14.30u begonnen.