Verslag GVV’63 – GDC (0-0)

1024 683 GVV'63

Een zwaar gehavend GVV ’63, er ontbraken maar liefst vijf basisspelers, moest de koppositie verdedigen tegen nummer 4 van de ranglijst GDC uit Eethen. De gasten kregen al snel een kans om de score te openen, maar zochten gelukkig het doel van invaller-doelman Rick de Koning te hoog.

De geel-zwarten waren hier niet van onder de indruk en namen het initiatief al gauw over en waren enkele malen kansrijk voor de goal van de Brabanders. Dennis van Riel en de andermaal sterk spelende Julian Ringelberg kregen kansjes om de score te openen maar zagen hun goede bedoelingen in de kiem gesmoord worden door de bezoekers. Gedurende de eerste helft hielden beide ploegen zich steeds meer in balans en speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Een en ander hield in dat beide doelmannen een rustige eerste helft beleefden.

Met Nick Ekelmans in de spits voor de geblesseerde Daniel Bouma gingen de Gamerenaren wat aanvallender spelen zonder de keeper van GDC in de problemen te brengen. En aangezien ook Rick weinig te doen had bleef het wachten op goals. Na wat wissels aan Gamerse zijde werd het er voor de thuisclub allemaal niet beter op en kreeg GDC wat meer greep op de wedstrijd. Maar gelukkig was de Gamerse achterhoede bij de les en kon Rick eenvoudig zijn doel schoon houden. GVV ’63 kon ook geen vuist meer maken, waardoor deze wedstrijd eindigde zoals hij begon; 0-0.

Al met al een resultaat waar het gehavende GVV ’63 tevreden mee kan zijn, al had er wellicht wat meer in gezeten.

Op Paaszaterdag gaat GVV ’63 naar de overkant van de Waal om de degens te kruizen met Haaften. Een tegenstander van formaat waar de Gamerenaren vol aan de bak zullen moeten om het potje uit te halen. Om 14.30u wordt er, met hopelijk veel Gamerenaren langs de lijn, afgetrapt.