Verslag GVV’63 – Haaften 3-0

1024 683 GVV'63

Na drie maanden van coronaperikelen ging de bal dan eindelijk weer in competitieverband rollen. Voor GVV ’63 was het afwachten hoe ze uit deze noodgedwongen pauze zouden komen. De resultaten in de oefenwedstrijd leidden niet tot veel optimisme. Bovendien troffen de geel-zwarten in Haaften een tegenstander van formaat, getuige de verrassende derde plaats van de buren van de overkant.

Dat oefenen anders is dan competitie liet GVV ’63 van af het eerste fluitsignaal van de uitstekend fluitende arbiter Roeland duidelijk zien. De inzet en scherpte waren dik in orde en aangezien de gasten niet voor de gastheren onder deden kregen de toeschouwers een boeiende eerste helft voor geschoteld. Beide ploegen kregen ook mogelijkheden om de score te openen, maar hadden het vizier nog niet op scherp staan.

Het was GVV ’63 dat na een kwart wedstrijd op voorsprong kwam. Een hard genomen vrije trap van Nick Linnenbank werd niet goed verwerkt door de luidruchtige doelman van Haaften en Mathijs Libbers was er dan ook als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Door deze voorsprong kregen de elf van Denny van Geffen meer vertrouwen en gingen makkelijker voetballen en deden dat vooral op de helft van Haaften. Het was dan niet onlogisch dat de voorsprong vlak voor rust werd verdubbeld. Na een schitterende aanval over diverse schijven kopte Julian Ringelberg de bal terug op Mathijs die van dichtbij de 2-0 ruststand binnen tikte.

Na de kantwisseling deed Haaften verwoed pogingen om de bakens te verzetten, maar stuitten daarbij op een solide Gamerse defensie die geen krimp gaf en probleemloos de dadendrang van de bezoekers wist te beteugelen. GVV ’63 bleef ook na rust de bovenliggende partij en nam langzaam maar zeker de regie weer in handen met een uitblinkende Dennis van Riel op het middenveld. Een kwartier voor tijd belandde de wedstrijd definitief in het slot toen Mathijs zijn derde treffer van de middag op fraaie wijze achter de Haaftense goalie schoot. Na deze goal deden zich geen noemenswaardige wapenfeitenmeer voor en kon GVV ’63 een dik verdiende driepunter bijschrijven na een uitstekende wedstrijd.

Hopelijk borduren de geel-zwarten voort met dit prima spel wanneer er komende donderdagavond gevoetbald moet worden in en tegen Vuren. Met de juiste instelling moet het mogelijk zijn om, tegen deze traditioneel lastige tegenstander voor GVV ’63, het potje uit te halen. Er wordt in Vuren om 20.00u afgetrapt onder oog van vermoedelijk veel Gamerenaren.