Verslag GVV’63 – NEO’25 (2-2)

1024 683 GVV'63

In de jacht op de titel in 3D moest er door GVV ’63 gewonnen worden van NEO ’25 uit Sprang-Capelle. De geel-zwarten gingen dan ook fel van start en hadden al na een minuut op voorsprong kunnen komen.  Maar de lob van Richan Kreling verdween niet allen over de robuuste doelman van de Brabanders, maar ook over de lat.

GVV ’63 bleef het eerste kwartier aandringen en een voorsprong leek dan ook een kwestie van tijd. Toen de dadendrang van de thuisclub afnam kroop NEO ’25 wat vaker uit zijn schulp en verscheen dan ook enkele malen gevaarlijk voor de goal van Rick de Koning. Er had zelfs een treffer ingezeten voor de bezoekers, maar gelukkig hielpen ze twee grote kansen om zeep. Toch was het GVV ’63 dat na 35 minuten spelen de leiding nam na een schitterende aanval over rechts die door de mee op gestoomde Muzzamil Ahmadzai tot 1-0 werd gepromoveerd. Een tussenstand waar voor de rust geen verandering meer in kwam.

Na de kantwisseling begonnen  de Gamerenaren opnieuw scherp, maar ook nu ebde de aanvalslust al snel weg en oogde het spel van GVV ’63 inspiratieloos en gelaten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat NEO ’25 na een goed kwartier op fraaie wijze de gelijkmaker achter Rick knalde. Door deze gelijke stand moest GVV ’63 weer op zoek naar een goal. Dit ging echter in een vrij laag tempo en de strijdlust was ook niet alles tegen de zich fel verwerende bezoekers. Ook de nodige wissels aan Gamerse zijde boden geen soelaas, waardoor de wedstrijd op een puntendeling dreigde uit te draaien.

NEO ’25 dacht daar echter anders over en strafte defensieve wanorde bij GVV ’63 af en zo lag in de 88e minuut de 1-2 achter Rick. GVV ’63 rechtte nog eenmaal de rug en in de 90e minuut rondde de andermaal sterk spelende Daniel Bouna beheerst af en zorgde voor 2-2. De resterende tijd was echter tekort om er nog een slotoffensief uit te persen waardoor GVV ’63 genoegen moest nemen met een teleurstellend gelijkspel.

Door dit resultaat is GVV ’63 weer koploper af en moet het Schelluinen met een punt voorsprong voor zich dulden en hijgt BLC met een punt achterstand in de nek van de geel-zwarten. Komende zaterdag moet GVV ’63 naar Sprang-Capelle om de strijd aan te gaan met sv Capelle. Deze ploeg zit volop in de strijd om rechtstreekse degradatie te voorkomen en zal dan ook zijn huid zo duur mogelijk willen verkopen. Voor GVV ’63 telt alleen een overwinning en dan maar hopen op een misstap van de concurrentie, strijdlust is dan ook een eerste vereiste tegen de Capellenaren. Om 14.30u wordt er, met hopelijk veel Gamerenaren langs de kant, afgetrapt.