Verslag GVV63 – Schelluinen (0-2)

1024 683 GVV'63

Op een druk bevolkt Sportpark Maartenshof werd de topper tussen medekoploper GVV ’63 en nummer twee van de ranglijst Schelluinen gespeeld. Winst was het enige wat telde voor beide teams. De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en zag al na enkele minuten Michel Kooijman de paal raken.

Niet veel later miste Mathijs Libbers in kansrijke positie. Ondertussen liet ook Schelluinen zich niet onbetuigd en zette dan ook enkele keren doelman Maikel van Tuyl aan het werk. Het waren dan ook de bezoekers die halverwege de eerste helft de leiding namen. Mis tasten in de achterste linie werd GVV ’63 fataal en bracht Schelluinen op een 0-1 voorsprong. De geel-zwarten gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar de echte overtuiging ontbrak en veel kansen waren er dan ook niet te noteren voor de thuisclub. Tussen de bedrijven door moest GVV ’63 op zijn hoede blijven voor Schelluinen dat op zijn tijd regelmatig voor Maikel verscheen. Goals bleven achter voor rust uit.

Na de rust togen de Gamerenaren feller ten aanval maar wisten de blauwe muur voor de Schelluinse keeper niet te slechten. GVV ’63 mocht de nodige corners nemen die echter ook geen verandering in de tussenstand brachten.

Het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de helft van de gasten af zonder dat dat tot kansen leidden voor GVV ’63. Schelluinen gaf geen krimp en verdedigde fanatiek en fair hun voorsprong en zag dat bij GVV ’63 de pijp langzaam leeg liep. Dit leidde in de 87e minuut tot een verdubbeling van de score voor de Zuid-Hollanders die een knappe actie van hun voorwaartsen tot 0-2 zagen leidden. In de resterende minuten kon GVV ’63 geen vuist meer maken en werd de 0-2 tussenstand dan ook de eindstand en waren de druiven dan ook zuur voor GVV ’63 toen de uitstekend leidende arbiter De Goeij uit Oss voor de laatste maal floot.

Door dit teleurstellende resultaat moeten de geel-zwarten even pas op de plaats maken en nemen nu de derde plaats op de ranglijst in, op drie punten van koploper BLC. En uitgerekend deze ploeg is de volgende tegenstander van GVV ’63.

Aanstaande dinsdag wordt er in Den Bosch om 20.00u afgetrapt naast het provinciehuis en krijgt GVV ’63 een uitgelezen mogelijkheid om zich te revancheren voor deze onnodige nederlaag onder toeziend oog van hopelijk veel GVV-ers.