Verslag GVV63 – TSVV Merlijn (4-0)

1024 683 GVV'63

Op deze zonnige zaterdag ontving GVV ’63 op Sportpark Maartenshof TSVV Merlijn. De studentenploeg presteert zeer wisselend en dus is het zaak dat de thuisclub op zijn hoede is, want het zou niet voor het eerst zijn dat de bezoekers een topploeg aan de zegekar binden. Merlijn liet ook meteen zien dat het zich niet kwam verstoppen en voetbalde goed mee met GVV ’63. De eerste kansen waren dan ook voor de Tilburgers die ook nog een fraaie vrije trap op de lat boven Maikel van Tuyl uiteen zagen spatten.

De geel-zwarten namen deze waarschuwing ter harte en trokken de wedstrijd langzaam, maar zeker naar zich toe. Kansen kwamen er voor Julian Ringelberg en Nick Linnenbank, maar geen goals. Toch nam GVV ’63 binnen het half uur de leiding toen Daniel Bouma het eindstation was van een schitterende aanval met hoofdrollen voor Julian en Nick en 1-0 voorsprong aan liet tekenen. Tien minuten later verdubbelde GVV ’63 de score toen Ronald van Wijk een afgemeten voorzet achter de prima goalie van de studenten kopte.

Merlijn gaf niet op en zocht de aansluitingstreffer die echter voor rust niet meer zou vallen.

Ook na de thee zou deze niet vallen. Na een uur spelen viel de derde treffer voor de Gamerenaren toen Michel Kooijman Nick in staat stelde om van dichtbij de 3-0 binnen te tikken. Het verzet van de Brabanders was nu gebroken en het wachten was op meer Gamerse doelpunten. Maar die bleven lang uit om dat de vizieren niet op scherp stonden, of de thuisclub liep zich vast in het overvolle centrum van de bezoekers.

Aangezien Merlijn ook geen vuist meer kon maken leek het bij drie goals te blijven. Leek, want in de slotminuut kopte de andermaal sterk spelende Hidde Boersma na een voorzet van invaller Sjoerd Kolkman de 4-0 achter de keeper van Merlijn en maakte de arbiter een einde aan deze uiterst sportieve wedstrijd.

Door dit prima resultaat reist GVV ’63 volgende zaterdag als koploper af naar Andel om met Sparta ‘30 de degens te kruisen. GVV ’63 kan de borst nat maken want de Spartanen zullen zich ongetwijfeld willen revancheren voor de afgang van deze zaterdag tegen BLC. Een gewaarschuwd man telt voor twee. Hopelijk steken er veel supporters de Andelse sluis over om de dan in het wit spelende geel-zwarten te steunen. De aftrap is om 14.30u.