Verslag Haaften – GVV63 (2-2)

1024 683 GVV'63

Voor de tweede keer in enkele maanden stond de Waalderby tussen GVV ’63 en Haaften op het programma. Dit keer was Sportpark Elzenbos in Haaften het strijdtoneel.

Dat Haaften een reputatie als reuzendoder heeft, BLC en Schelluinen liepen er averij op, daar kwamen de geel-zwarten al snel achter toen na drie minuten de 1-0 achterstand een feit werd. Slap verdedigen werd door de gastheren genadeloos afgestraft en dwong GVV ’63 op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

GVV ’63 probeerde combinerend een opening te vinden in de Haaftense defensie maar fatsoenlijk voetbal bleek bijna onmogelijk op de bijzonder hobbelige grasmat die voor voetbalveld moest doorgaan.

Na een half uur was  Nick Linnenbank dicht bij de 1-1 maar zijn vrije trap ging via de lat over de goal van de luidruchtige keeper van Haaften. Op slag van rust was ook Michel Kooijman dicht bij een goal maar met kunst- en vliegwerk bleef het 1-0 tot de rust dacht iedereen.

Maar dat was buiten een boomlange Haaftenaar gerekend die in de laatste seconde van de eerste helft in vrije positie de tussenstand koppend verdubbelde.

Na de rust tapte de Gamerenaren uit een ander vaatje. Er werd met veel meer passie gespeeld en vaker de lange bal gehanteerd, wat noodzakelijk was op het bar slechte veld.  Met aanjager Moezzamel Ahmadzai als uitblinker werd de thuisclub terug gedrongen en was het wachten op de aansluitingstreffer.

Deze viel uit een corner toen diezelfde boomlange Haaftenaar van dichtbij snoeihard de 2-1 achter zijn eigen goalie knalde. GVV ’63 ging op zoek naar meer en zag een kwartier voor tijd een solo van Michel de gelijkmaker opleveren.

Hierna werd de jacht op meer geopend en waren er ook kansen op een derde goal voor de geel-zwarten. Een en ander hield in dat er ook ruimte voor de snelle voorwaartsen van Haaften ontstond en voorkwam Maikel van Tuyl met goed ingrijpen een achterstand voor de hard werkende GVV-ers.

Toen arbiter Van Akooy afblies na 90 minuten overheerste bij GVV ’63 toch het gevoel dat er meer in had gezeten dan een gelijkspel. Maar door de nederlaag van Schelluinen is echter, op doelsaldo, de koppositie weer heroverd.

Aanstaande zaterdag zijn de Tilburgse studenten van TSVV Merlijn te gast op Sportpark Maartenshof. GVV ’63 zal op zijn hoede moeten zijn tegen de grillige en onberekenbare bezoekers. Met de spirit van de tweede helft van deze wedstrijd en steun van het thuispubliek moet de koppositie behouden kunnen worden.