VERSLAG HEUKELUM – GVV63 (0-4)

1024 682 GVV'63

Voor de derde competitiewedstrijd moest GVV ’63 in en tegen Heukelum spelen, een  ploeg die na zeven jaar tweede klasse het dit seizoen een treetje lager moet laten zien.

De eerste kans was dan ook voor de thuisclub, maar ging naast het doel van Rowan Verheij. GVV ’63 nam hierna het initiatief en kwam al na tien minuten op voorsprong. Patrick Kooijman hakte de bal slim door op Jeffrey van der Meijden die volledig vrijstaand beheerst de 1-0 achter de Heukelumse doelman schoof.

GVV ’63 bleef in het vervolg de bovenliggende partij, maar sprong te slordig om met de mogelijkheden die de trage achterhoede van de gastheren bood. Heukelum herpakte zich het laatste kwartier van de eerste helft en GVV ’63 had moeite om uit de eigen zestien te komen, zonder dat de thuisclub echt gevaarlijk werd.

Op slag van rust verdubbelde de geel-zwarten hun voorsprong. Jeffrey vond met een fraaie crosspass Julian Ringelberg die al even fraai voor de 0-2 ruststand zorgde.

Vrij snel na rust een assist van Tim de Laat en nu was het Daniel Bouma die de weifelende defensie van de thuisclub het nakijken gaf en zo voor een comfortabele 0-3 voorsprong zorgde. Hierna was er voor de mannen van Pascal Rijkers geen vuiltje meer aan de lucht en was het wachten op uitbreiding van de voorsprong.

De vierde treffer viel na driekwart wedstrijd en kwam van de voet van invaller Abdelkader (Appie) Hakem, die geen moeite had om de laatste linie van Heukelum er uit te lopen en voor 0-4 te zorgen. Na deze goal kabbelde de wedstrijd rustig voort en kwam er geen verandering meer in de 0-4 stand.

Na deze andermaal prima overwinning wacht GVV ’63 de eerste echte testcase van dit seizoen als medekoploper Sparta ’30 te gast is op Sportpark Maartenshof. Als de Gamerenaren de lijn van de laatste wedstrijden voort kunnen zetten moet een positief resultaat mogelijk zijn. Van onderschatting mag echter totaal geen sprake zijn want de mannen uit Andel staan niet voor niets mee bovenaan. Aanvang van deze op voorhand boeiende ontmoeting is om 15.00u.