VERSLAG MVV58 1 – GVV63 1 (1-1)

1024 768 GVV'63

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen moest GVV ’63 naar Meteren om het op te nemen tegen MVV ’58, een ploeg die reeds is veroordeeld tot de nacompetitie voor degradatie. Maar als de gastheren nog een plek stijgen op de ranglijst hebben ze een makkelijker programma in de nacompetitie.

MVV ’58 kreeg in de eerste minuut al een dot van een kans die echter niet werd verzilverd. GVV ’63 kwam langzaam aan beter in de wedstrijd en kwam wat meer voor de Meterense goal. MVV ’58 bleef zoeken naar een goal, vooral via afstandsschoten die telkens een prooi waren voor de uitstekend keepende Maikel van Tuyl.

Het waren de mannen van Pascal Rijkers die na een kwart wedstrijd de leiding namen. Patrick Kooijman liep goed door van af het middenveld, combineerde met Nick Linnenbank en rondde beheerst af; 0-1. Voor de rust kwam er geen verandering meer in de tussenstand.

Na de thee drong MVV ’58 fel aan, maar bleef Maikel heersen in de goal. Toch kwam de thuisclub na een uur spelen op gelijke hoogte toen ze geholpen werden door de zwakke arbitrage, toen de bal van uit het niets op de stip werd gelegd en de 1-1 daar was. Hierna kabbelde de wedstrijd rustig voort, moesten beide doelmannen af en toe aan het werk maar kwam er in de stand geen verandering meer.

Beide ploegen waren dan ook tevreden toen de arbiter na precies negentig voor het laatst die middag floot.

GVV ’63 eindigt het seizoen op een zevende plaats met evenveel winstpartijen als verliesbeurten, tien en vier gelijkenspelen. Er werd 45 maal gescoord en 37 tegengoals geteld.