Verslag MVV’58 – GVV63 (3-1)

1024 682 GVV'63

In een koud Meteren moesten de mannen van Denny van Geffen aantreden tegen MVV ’58. De gastheren staan er goed voor in de tweede periode en snoepte GVV ’63 in de heenwedstrijd twee punten af, al met al een geduchte tegenstander dus. De eerste helft had niet echt veel om het lijf. MVV ’58 gooide een flinke portie werklust er tegenaan waar een mak spelend GVV ’63 weinig tegenover stelde.

Kansen deden zich aan weerskanten dan ook nauwelijks voor. Mathijs Libbers was aan Gamerse zijde het dichtst bij een goal, maar schoot naast, en ook de MVV-ers hadden hun vizier niet op scherp staan waardoor een doelpuntloze eerste helft dreigde. Ook nadat de thuisclub een strafschop kreeg, en vervolgens miste. Maar aangezien Maikel van Tuyl volgens de arbiter te vroeg had bewogen werd deze over genomen en omgezet in de 1-0 ruststand.

Na de kantwisseling voltrok zich een zelfde beeld al ervoor, MVV ’58 knokte voor elke meter kunstgras en GVV ’63 liet het allemaal gebeuren. Opnieuw waren er weinig kansen en speelde het spel zich regelmatig af voor de neus van Maikel, De geel-zwarten konden ondanks het inbrengen van de lange Nick Ekelmans geen vuist maken tegen de strijdlustige thuisclub. Toen MVV ’58 een minuut of twintig voor tijd de score verdubbelde leek het dan ook over en uit voor GVV ’63.

Maar al snel gloorde er weer hoop in de Gamerse harten toen Nick Linnenbank de eerste bal van GVV ’63 tussen de palen schoot deze middag; en deze 2-1 betekende. Alle hoop op een gunstig resultaat werd al snel hierna de grond in geboord toen knullig balverlies aan Gamerse zijde voor 3-1 zorgde. De Gamerenaren probeerden het nog wel, maar de bezieling ontbrak met een logische nederlaag als gevolg.

Komende zaterdag zal er tegen titeloutsider GDC uit een ander vaatje moeten worden getapt willen de Gamerenaren hun koppositie behouden. Hopelijk zij de geel-zwarten dan weer compleet en moet er ,met steun van het thuispubliek een driepunter mogelijk zijn.