Verslag NEO’25 – GVV’63

770 514 GVV'63

Vandaag stond voor GVV’63 1 de uitwedstrijd tegen NEO’25 op het programma. Dit zou zo maar eens de laatste competitiewedstrijd van 2021 kunnen zijn, aangezien er niet meer in de avonduren getraind mag worden. Hierover neemt de KNVB komende week een beslissing.

In Sprang-Capelle trad GVV63 aan zonder de geblesseerde doelman Maikel van Tuyl en de zieke spits Mathijs Libbers. De beginfase van beide ploegen was afwachtend. De eerste speldenprik kwam van Gamerse zijde. Uit een moeilijke hoek ging de inzet van Daniel Bouma net naast. Toch waren het onze geel-zwarten die in de 28e minuut op voorsprong kwamen. Een houdbare vrije trap van Jeffrey van der Meijden werd niet goed verwerkt door de NEO-goalie, hierdoor kwam GVV’63 op 0-1.

Hierna zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau met weinig kansen en veel balverlies van beide teams. De eerstvolgende kans was weer voor GVV’63. Michel Kooyman begon aan een schitterende solo, hij slalomde langs 4 verdedigers, met zijn inzet passeerde hij de keeper. Helaas rolde de bal enkele millimeters langs de verkeerde kant van de paal. Dit had de 0-2 kunnen zijn. En zoals zo vaak valt hij dan aan de andere kant. In de tegenaanval maakte NEO’25 in de 40e minuut de gelijkmaker 1-1. En als de aanvallers van de Tricolores hierna meer daadkracht hadden vertoond, was GVV’63 met een achterstand de rust in gegaan.

Na de thee kwam GVV’63 wederom matig uit de startblokken. In de kou en de regen was NEO’25 door wilskracht de bovenliggende partij op het zware veld. De eerste twintig minuten werd GVV’63 nauwelijks gevaarlijk. En toch waren het weer de geel-zwarten die op voorsprong kwamen. Met een dieptepas speelde Muzzamil, Daniel Bouma vrij voor de keeper. Zijn schuiver betekende de 1-2. De vreugde was echter van korte duur, na enkele minuten maakte NEO’25 in de 70e minuut alweer de 2-2. Na deze goal kwam er weer wat meer strijd in de Gamerse ploeg. En kwamen we weer wat meer in de buurt van het vijandige doel. Maar echt gevaarlijk werden we niet.

Door balverlies in de 88e minuut ontstond er een aanval voor NEO’25, de NEO-spits werd in buitenspelpositie aangespeeld. De scheidsrechter negeerde zijn assistent, hierdoor maakte NEO’25 de 3-2. GVV’63 leek op weg naar haar eerste seizoensnederlaag. Maar dit was buiten invaller Julian Ringelberg gerekend. De snelle aanvaller ging in de 90e minuut de diepte in en wist met een strak schot de doelman de passeren 3-3. Niet de eerste keer dat Julian een belangrijke goal scoort. In deze knotsgekke slotfase had GVV’63 ook zomaar de volle drie punten kunnen behalen. In de extra tijd zag Daniel Bouma zijn kopbal op de lat belanden. Maar eerlijk gezegd was dit, op basis van het vertoonde spel, teveel van het goede geweest.

Volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Haaften op het programma. We wachten af of er gevoetbald wordt.