VERSLAG: ONI 1 – GVV’63 1 (1-1)

1024 683 GVV'63
Op een zonovergoten Sportpark Het Wiel in het Brabantse ‘s-Gravenmoer moest GVV ’63 het opnemen tegen mededegradatiekandidaat ONI. De thuisclub staat op een rechtstreekse degradatieplaats en de bezoekers op een nacompetitieplaats. Grote belangen voor beide teams derhalve.
De start van beide ploegen was dan ook rommelig en zenuwachtig. ONI pakten de zaken opportunistisch aan, terwijl het gemankeerde GVV ’63 combinerend  het doel van de gastheren zocht. Het hobbelige veld stond goed voetbal nauwelijks toe maar desalniettemin waren de mannen van Pascal Rijkers de sterkere ploeg voor de thee. Julian Ringelberg had de openingstreffer op zijn schoen , maar zijn inzet raakte slechts de binnenkant van de paal. Het fysiek spelende ONI stelde hier weinig tegenover waardoor invaller-doelman Rowan Verheij een rustige eerste helft beleefde.
Toch was het de thuisclub die vrij snel na rust op voorsprong kwam toen na ongelukkig uitverdedigen van GVV ’63 de bal voor de voeten van een ONI-er belandde, die eenvoudig voor 1-0 kon zorgen. Het spelbeeld bleef hierna hetzelfde als voor rust; ONI hanteerde de lange bal en GVV ’63 probeerde combinerend tot kansen te komen.
Na driekwart wedstrijd moest ONI met tien man verder na een rode kaart voor een van hun voorwaartsen.  Vrij snel hierna bracht Patrick Kooijman beide partijen op gelijke hoogte na een prima pass van Julian. GVV ’63 was in het restant van de wedstrijd de bovenliggende partij en was ook enkele keren dichtbij de winnende treffer via invaller Richan Kreling en Daniel Bouma die de paal raakte. ONI stelde hier weinig tegenover en mocht dan ook tevreden zijn met het ene punt, daar waar de geel-zwarten wellicht meer hadden verdiend.
Met nog twee wedstrijden te gaan blijft het onderin 3D ongemeen spannend. Alles is nog mogelijk voor GVV ’63, van rechtstreekse degradatie tot rechtstreekse handhaving. Komende zaterdag is de volgende finale als Zwaluwe uit Lage Zwaluwe te gast is op Sportpark Maartenshof. Er is voor GVV ’63 maar een ding wat telt en dat is drie punten. Als de inzet weer zo is als deze middag moet winst kunnen. Deze belangrijke wedstrijd vangt aan om 14.30u.