Verslag: ONI 1 – GVV’63 1 (1-2)

1024 683 GVV'63

In het ijskoude ’s Gravenmoer moesten de geel-zwarten van GVV ’63 aantreden tegen het andere Oranje, ook wel bekend staand als ONI. In tegenstelling tot het échte Oranje pakte ONI de zaken wel voortvarend aan. Al in de eerste minuut voorkwam Rick de Koning met een fantastische reflex een voorsprong voor de Brabantse gastheren. Dit bleek de voorbode te zijn van een half uur waarin GVV ’63 niets had in te brengen tegen de thuisclub.

ONI reeg de kansen aan één maar wist het net maar niet te vinden. Rick, het aluminium of een niet op scherp staand vizier hielden de Gamerenaren in leven. Toch was het GVV ’63 dat de leiding nam. Patrick Kooijman ging goed door op rechts en zag zijn voorzet door Jeffrey van der Meijden binnen geknald worden; 0-1. Niet veel later was het opnieuw Jeffrey die scoorde, nu na een mooie steekbal van Richan Kreling. Zo stond er tot verbijstering van het aanwezige publiek een 0-2 ruststand op het scorebord.

Vrij snel na rust had Jeffrey de wedstrijd wellicht in het slot kunnen gooien, maar hij vond de goalie van ONI op zijn pad. De thuisclub was in het vervolg van de tweede helft veelvuldig op de Gamerse helft te vinden maar in tegenstelling tot de eerste helft bleven kansen voor ONI uit.

De mannen van Pascal Rijkers stichtten ook weinig gevaar voor de goal van ONI in het vervolg van de wedstrijd. Toch werd het voor GVV ’63 nog even billen knijpen toen 10 minuten voor tijd het andere Oranje voor de aansluitingstreffer zorgde. Ondanks een slotoffensief van ONI bleef GVV ’63 vrij eenvoudig overeind en gingen de drie punten mee naar Gameren na deze 1-2 zege.

Door deze miraculeuze overwinning blijft GVV ’63 op de tweede plaats staan in de 3e klasse E. Hierdoor is er aanstaande zaterdag spraken van een heuse topper wanneer koploper GDC naar Sportpark Maartenshof komt. Met de juiste instelling en steun van het thuispubliek zou een stunt tegen de lijstaanvoerder mogelijk moeten zijn. Er wordt om 15.00u afgetrapt.