Verslag ONI – GVV’63 (1-2)

1024 683 GVV'63

Op een hard, kurkdroog maar ook egaal veld moest GVV ’63 aan de bak tegen ONI, een tegenstander van formaat. De gastheren uit ’s Gravenmoer hadden midweeks GVV ’63 nog een dienst bewezen door titelkandidaat Schelluinen in eigen huis op een nederlaag te trakteren.

De geel-zwarten hadden zich deze waarschuwing goed ter harte genomen en drukte ONI vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Van Dalen terug op eigen helft om zo gauw mogelijk op voorsprong te komen. Dit had al in de eerste minuut kunnen gebeuren als Daniel Bouma van dichtbij de rebound had verzilverd na een kopbal van Mathijs Libbers, die knap gekeerd werd door de geblokte doelman van de thuisclub.

Toch kwam GVV ’63 binnen een kwartier op voorsprong toen topscorer Mathijs de 1-0 binnen knalde. Het was niet veel later opnieuw Mathijs die het net wist te vinden en de voorsprong verdubbelde. GVV ’63 leek op rozen te zitten en ONI kwam er niet aan te pas. Na eerst de lat te hebben geraakt had Mathijs een hattrick kunnen maken, maar van dichtbij zocht hij het doel te hoog. Langzaam kroop ONI wat meer uit zijn schulp en meldde zich af en toe voor de goal van Rick de Koning. Kort voor rust maakten de Brabanders onverwachts de 1-2 en was de spanning weer helemaal terug.

Spanning was er dan ook volop in de tweede helft. De thuisclub ging op zoek naar de gelijkmaker, maar stuitte op een onverzettelijk GVV ’63. De Gamerenaren streden voor elke meter zoals dat ook gedaan werd door ONI. Er ontspon zich dan ook een tweede helft met heel veel strijd van beide kanten, maar nauwelijks mogelijkheden.

Eenmaal raakte ONI de lat en verder was Rick heer en meester in de goal van GVV ’63. Zelf verschenen de geel-zwarten af en toe voor de goal van de in lange broek uitgedoste keeper van ONI die echter ook zijn mannetje stond en dan ook geen tegentreffers meer toestond.

Aangezien Rick dat ook niet deed werd de 1-2 ruststand ook eindstand. Door deze prima prestatie van GVV ’63 en de resultaten op de andere velden gaat GVV ’63 weer aan de leiding in 3D. Met nog drie wedstrijden te gaan is de spanning te snijden en nog van alles mogelijk.

Komende zaterdag komt NEO ’25 uit Sprang-Capelle naar Gameren. Aan deze tegenstander had GVV ’63 in de heenwedstrijd zijn handen meer dan vol, dus is 100% strijd en beleving een eerste vereiste om de broodnodige drie punten thuis te houden. Met de juiste mentaliteit en steun van het thuispubliek moet er gewonnen kunnen worden en verder gegaan worden op jacht naar iets moois.