VERSLAG: OSS’20 1 – GVV63 1 (4-2)

1024 682 GVV'63

Voor GVV ’63 stond op deze frisse zaterdag de lastige uitbeurt tegen het sterke OSS ’20 op het programma. Om uit de onderste regionen weg te komen was winst het enige wat telt voor de Gamerenaren. Letterlijk onder de rook van een gigantische brand in Oss nam GVV ’63 al na twee minuten de leiding door een goal van Daniel Bouma die na wat gerommel voor de goal van de gasten wist te scoren. 0-1

De gastheren waren hierdoor blijkbaar wakker geschud en zochten vlot combinerend de weg naar het doel van de andermaal goed keepende Laurens van Brakel. Na een kwartier lag dan ook de 1-1 in het net. Wat gestruikel van Ossenaren over  het been van Bjorn van Bruchem leverde OSS ’20 een penalty op die werd benut en een wel erg vlot gegeven rode kaart voor Bjorn.

De thuisclub rook zijn kans en draaiden de elf van Arnold Kooijman de duimschroeven aan. Toen nog voor het half uur de pijlsnelle linksbuiten van OSS ’20 voor 2-1 zorgde zag het er beroerd uit voor de geel-zwarten. GVV ’63 kwam nog maar sporadisch op de helft van de tegenstander, maar de Ossenaren wisten hun overwicht voor rust echter niet in doelpunten uit te drukken waardoor er met 2-1 de rust werd ingegaan.

Gelijk na rust profiteerde OSS ’20 van een foute pass van GVV ’63 en was de 3-1 daar. Wie dacht dat dit de genadeklap was voor GVV ’63 kwam bedrogen, het team herpakte zich en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Halverwege de tweede helft viel deze dan ook. Na een vlot lopende aanval van GVV ’63 werd Mathijs Libbers in de zestien tegen de grond gewerkt met een strafschop als gevolg. Daniel zette deze om in 3-2 en de  spanning was weer helemaal terug. Mathijs was twee keer dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopballen verdwenen aan de verkeerde kant van de paal.

Toen vijf minuten voor tijd GVV ’63 achterin de bal niet goed verwerkte zette OSS ’20 in de stromende regen de 4-2 eindstand op het bord. In de resterende tijd vielen er geen goals meer, maar wel een rode kaart voor sterkhouder Hidde Boersma.

Door dit resultaat blijft GVV ’63 in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren. Om derdeklasser te blijven speelt GVV ’63 nog drie finales. De eerste is komende zaterdag als er in ’s-Gravenmoer aangetreden wordt tegen ONI om 14.30u. Alles zal uit de kast moeten worden getrokken om een zege te boeken. Gezien het grote aantal aanwezige GVV-ers langs de lijn in Oss hebben die er nog het volste vertrouwen in moet dit de ploeg een boost geven om tot een positief resultaat te komen.