Verslag Sleeuwijk 1 – GVV’63 1 (1-0)

640 360 GVV'63

Na zes weken voorbereiding startte dan eindelijk de competitie. Geopend werd er in en tegen Sleeuwijk, een oude bekende en tevens titelkandidaat. Beide ploegen tasten in het begin af maar hadden beiden de intentie om er een mooie pot van te maken. Na wat bij elkaar voor de goal te zijn geweest was het Sleeuwijk dat na een kwart wedstrijd op voorsprong kwam toen hun spits op randje buitenspel door kon gaan en de 1-0 achter de prima keepende Rick de Koning schoof.

De doelman van de thuisclub liet zich echter ook niet onbetuigd en hield niet veel later Nick Linnenbank met een prima redding van de gelijkmaker af en zag vlak daarna Nick rakelings over koppen. Ook Sleeuwijk verscheen enkele malen voor de goal van GVV ’63, echter zonder dat Rick zich bovenmatig hoefde in te spannen. Met een 1-0 tussenstand werden dan ook de droge kleedkamers opgezocht.

Na de kantwisseling kwamen de gastheren fel uit de startblokken, maar binnen tien minuten was het al gedaan met de Sleeuwijkse dadendrang en namen de geel-zwarten het heft in handen. Het spel ging zich hoofdzakelijk afspelen op de helft van de gastheren.

Echter wat ontbrak was die laatste beslissende eindpass en anders was daar wel de uitstekende, boomlange doelman van Sleeuwijk om GVV ’63 van scoren af te houden. Met name bij inzetten van Nick en Jeffrey van der Meijden redde de sluitpost uitstekend. Van de thuisclub hadden de elf van Pascal Rijkers weinig meer te vrezen, maar de verdiende gelijkmaker wilde echter maar niet vallen. Ook enkele wissels brachten geen verandering in de tussenstand. Hierdoor vertrok GVV ’63 met lege handen uit het Brabantse land, onverdiend maar helaas wel de realiteit.

Komende zaterdag moet GVV ’63 opnieuw tegen een opponent uit Noord-Brabant als NEO ’25 uit Sprang-Capelle op bezoek komt op Sportpark Maartenshof. Tegen deze taaie tegenstander is de aftrap om 15.00u.