Verslag Sparta’30 – GVV63 0-0

1024 683 GVV'63

Op deze frisse zaterdag trad GVV ’63 in Andel aan tegen Sparta ’30. Deze ploeg had een week eerder een afgang beleeft tegen BLC en wilde zich duidelijk revancheren voor deze wanprestatie.

Van begin af aan legde de thuisclub veel energie in de wedstrijd en lieten de bezoekers dan ook geen moment in hun spel komen en het hobbelige veld hielp voor GVV ’63 ook niet mee om tot goed spel te komen, maar speelde juist Sparta ’30 in de kaart.

In het eerste bedrijf waren er dan ook nauwelijks kansen te bewonderen voor het publiek. Sparta ’30 kreeg wel een paar corners die geen gevaar opleverden en GVV ’63 was nog het dichts bij een goal toen Michel Kooijman de bal na een solo aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen.

Na de rust veranderde er niet veel. GVV ’63 bleef de bovenliggende partij en Sparta ’30 beperkte zich tot fanatiek verdedigen en vocht voor een punt. Tweemaal waren de Gamerenaren dichtbij een treffer, maar beide keren schoot het aluminium naast en boven de Spartaanse doelman de thuisclub te hulp.

Eerst raakte Daniel Bouma de paal en later eindigde een inzet van Michel op de lat en kopte Nick Linnenbank de terug komende bal in kansrijke positie naast. De Spartanen putten hier moed uit en dwongen Maikel van Tuyl nog tot goed keeperswerk om een achterstand te voorkomen. Gescoord werd er echter niet meer waardoor GVV ’63 met een teleurstellend resultaat terug naar Gameren moest.

Zaterdag 7 mei om 14.30u staat er een absolute topper op het programma wanneer Schelluinen naar Sportpark Maartenshof komt.

De Zuid-Hollanders hebben 1 punt minder dan GVV ’63 en BLC in deze ongemeen spannende ontknoping in 3D. Wanner de geel-zwarten met de juiste instelling en beleving aan deze partij beginnen moet er een driepunter mogelijk zijn, maar makkelijk zal het niet gaan tegen deze geduchte opponent.

Verwacht wordt dat veel GVV-ers de weg naar Maartenshof weten te vinden en hun ploeg steunen om een goed resultaat uit het vuur te slepen.