Verslag Sparta30 – GVV63 (3-2)

1024 682 GVV'63

Onder prima weersomstandigheden moest GVV ’63 naar Andel om aldaar de strijd aan te gaan met Sparta ’30. Voor beide partijen een belangrijke wedstrijd, winst betekent aanhaken bij de bovenste teams en verlies naar beneden kijken.

GVV ’63 startte nog redelijk goed en was in de beginfase dan ook de bovenliggende partij. Maar toen binnen het kwartier de Gamerse defensie niet thuis gaf was het de thuisclub die aan de leiding kwam. GVV ’63 wist hierna geen vervolg te geven aan de goede start. De Andelnaren gooiden een flinke portie energie in de strijd wat al snel leidde tot een verdubbeling van de voorsprong voor Sparta ’30.

Een terecht gegeven strafschop werd in eerste instantie nog gekeerd door Rowan Verheij, maar aangezien Sparta ’30 attenter reageerde dan GVV ’63 kwam als nog de 2-0 op het scorebord te staan. De elf van Pascal Rijkers wisten in het restant van de eerste helft hier weinig tegenover te stellen en ook Sparta ’30 scoorde niet meer voor de thee met als gevolg een 2-0 ruststand.

Met de vers ingebrachte Mathijs Libbers en Jeffrey van der Meijden hoopte GVV ’63 het tij te keren in het tweede bedrijf. Het was echter de thuisclub dat een dot van een kans kreeg maar Rowan wist erger te voorkomen. Na een minuut of vijf kwam er weer hoop in Gamerse harten toen Patrick Kooijman de 2-1 binnen schoot.

De hoop was echter van korte duur want enkele minuten later gaven de GVV-ers andermaal niet thuis en lag de 3-1 achter Rowan. GVV ’63 ging weliswaar op zoek naar de aansluitingstreffer maar het heilige vuur ontbrak bij GVV ’63, maar brandde wel flink bij de thuisclub die op twee kopballen na op de lat weinig hadden te vrezen van hun gasten.

Pas diep in blessuretijd kwam er dan toch nog de 3-2 toen een schot van Dennis van Riel via een Spartaan doel trof. De tijd was echter tekort om nog op gelijke hoogte te komen al was GVV ’63 er via Patrick nog dichtbij.

Door deze verdiende nederlaag zullen de geel-zwarten op hun hoede mo