Verslag Sv Capelle 1 – GVV’63 1 (2-3)

1024 683 GVV'63
Voor GVV ’63 stond vandaag de altijd weer lastige uitbeurt bij sv Capelle op de rol. Zelden kwamen de Gamerenaren hier met drie punten vandaan naar huis, dus daar moest deze middag dan maar eens verandering in komen. De start van GVV ’63 was dan ook veel belovend en het had ook niet raar geweest als de geel-zwarten binnen het kwartier al op voorsprong hadden gestaan.
Het was echter totaal tegen de verhouding in de thuisclub die de leiding nam. Een van hun vele lange ballen naar voren belande bij hun topscorer die het van richting veranderde leer pardoes achter Rick de Koning zag eindigen; 1-0. GVV ’63 liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, bleef goed voetballen en zoeken naar de gelijkmaker. Deze viel ook al vrij snel toen Jeffrey van der Meijden op schitterende wijze de iets te ver voor zijn goal staande goalie van Capelle verschalkte met de gelijkmaker.
De mannen van Pascal Rijkers gingen op jacht naar een voorsprong en kregen die na 25 minuten dan ook. Een vrije trap van Jeffrey spatte op de lat uiteen en Mathijs Libbers was er als de kippen bij om de terug komende bal tot 1-2 te promoveren. GVV ’63 raakte in de juiste flow maar zag deze ruw onderbroken worden toen de doelman van de thuisclub er geblesseerd af moest. Het was zelfs Capelle dat op slag van rust langszij kwam toen een makkelijk gegeven penalty voor een 2-2 ruststand zorgde.

Ook in de tweede helft bleef GVV ’63 de duidelijk betere partij en had het niet veel te duchten van de Capellenaren die niet veel verder kwamen dan constant de lange bal te hanteren en fysiek spel. Maar aangezien GVV ’63 keer op keer verzuimde om de trekker over te halen bleef de thuisclub lang uitzicht houden op een puntendeling.
Maar in de 88e minuut viel dan toch de meer dan verdiende 2-3. Daniel Bouma kopte een voorzet door naar good-old Richan Kreling die net ingevallen voor de winnende treffer zorgde voor GVV ’63. De wel erg lang durende blessuretijd bracht hier geen verandering in.

Door deze zege is GVV ’63 omhoog gekropen op de ranglijst. Hopelijk kan hier zaterdag een vervolg aan worden gegeven als Sparta ’30 uit Andel. Makkelijk zal het niet zijn tegen de Brabanders die een goede start kennen en nog ongeslagen zijn. Op Sportpark Maartenshof wordt er om 15.00u begonnen, onder toeziend oog van hopelijk veel thuissupporters.