Verslag SV Capelle – GVV’63 (4-1)

1024 683 GVV'63

In Sprang-Capelle stond de voor beide teams uiterst belangrijke wedstrijd tussen sv Capelle en GVV ’63 op de rol. De thuisclub moest winnen om zich rechtstreeks te handhaven en GVV ’63 om in de race te blijven voor het kampioenschap. Van af het eerste fluitsignaal van arbiter Van Hoogdalem was het meteen duidelijk dat Capelle de boodschap goed had begrepen en GVV ’63 niet.

De gastheren vlogen er gelijk vol in en wonnen alle persoonlijke duels. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Capelle al na 10 minuten de leiding nam. De bal ging op de stip toen Hidde Boersma het leder als een volleerd doelman overtikte. Hidde ontsnapte aan rood en Capelle kwam op 1-0. Dit bleek voor de geel-zwarten geen wake-up call. Men bleef volharden in balverlies en duels gingen constant verloren. Het wachten was dan ook op 2-0 en die viel dan ook halverwege de eerste helft. Het spelbeeld bleef voor rust hetzelfde met als logisch gevolg een 3-0 ruststand.

Na de thee probeerden de Gamerenaren de bakens wel te verzetten maar stuitten daarbij op de onverzettelijkheid van de Capellenaren die streden voor elke meter gras. Toch wist GVV ’63 te scoren toen Hidde het laatste tikje gaf in een woud van benen en zo voor 3-1 zorgde.  Even gloorde er hoop in Gamerse harten zeker toen Mathijs Libbers en Nick Linnenbank kansen kregen op de aansluitingstreffer maar beiden het net niet wisten te vinden. Toen Capelle al snel hierna 4-1 scoorde verdween het laatste beetje geloof  bij GVV’ 63 en was de wedstrijd gelopen.

Door deze beschamende nederlaag en de winst van Schelluinen is de titel naar de Zuid-Hollanders gegaan. GVV ’63 zal nog alle zeilen moeten bij zetten om tweede te blijven in 3D en dan voor de nacompetitie een thuiswedstrijd te mogen spelen tegen een op papier mindere tegenstander. Maar als er met dezelfde instelling gespeeld wordt als tegen Capelle is elke tegenstander een zware opgave.

Zaterdag kan GVV ’63 de borst al nat maken als Vuren om 14.30u op bezoek komt op Sportpark Maartenshof. Vuren is nog volop in de race voor de derde periodetitel en zal dan ook niks cadeau geven. Hopelijk is GVV ’63 op tijd bij de les en kan er met steun van de eigen aanhang een positief resultaat worden behaald.