Verslag: vv Dongen 1 – GVV’63 1 (1-2)

1024 683 GVV'63

Op deze ijskoude zaterdag moest GVV ’63 in Dongen aantreden tegen de gelijknamige voetbalvereniging. Het voor GVV ’63 onbekende Dongen beschikt over een jeugdig team dat wil blijven voetballen. GVV ’63 startte voortvarend en nam al in de tweede minuut de leiding toen Nick Linnenbank een voorzet van Bjorn van Bruchem in twee instanties achter de Dongense doelman frommelde.

Dit bleek de voorbode van een uitstekende eerste 45 minuten waarbij het spel zich voornamelijk afspeelde op de helft van de geel-blauwe gastheren. GVV ’63 kreeg dan ook de nodige kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar wist het net maar niet te vinden. Mathijs Libbers had pech met zijn kopballen of vond de keeper van Dongen op zijn pad, zoals ook Nick hem op zijn pad vond. Als door een wonder werd er voor rust niet meer gescoord.

Na rust wist GVV ’63 niet meer zo te imponeren als voor de pauze en beet Dongen wat meer van zich af. In de problemen kwamen de geel-zwarten echter geen moment, maar kansen wist het zelf ook amper te creëren. Hierdoor speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af en leek het bij die ene vroege goal te blijven.

Maar tien minuten voor tijd viel dan toch de terechte 0-2. Een aanval door het midden werd met een goal van aanvoerder Tim de Laat tot 0-2 gepromoveerd, na een schitterend hakballetje van Nick. In blessuretijd scoorde Dongen nog wel de 1-2, maar de drie punten gingen dik verdiend mee naar Gameren.

Zaterdag aanstaande spelen de mannen van Pascal Rijkers om 15.00u op Sportpark Maartenshof tegen Vuren. Deze tegenstander heeft de punten hard nodig en zal dan ook zijn huid zo duur mogelijk willen verkopen aan GVV ’63. Maar met steun van het thuispubliek moet het mogelijk zijn om de drie punten in eigen huis te houden.