VERSLAG: vv ZWALUWE 1 – GVV’63 1 (4-2)

1024 768 GVV'63

Na een winterstop van zeven weken stond voor GVV ’63 de verre uitwedstrijd tegen Zwaluwe op het programma in het West-Brabantse Lage Zwaluwe. Voor GVV ’63 zijn de belangen groot, er moet gewonnen worden om uit de degradatiezone te geraken. Voor de Brabanders geldt min of meer hetzelfde.

Beide ploegen waren zich daar blijkbaar niet erg van bewust want de eerste helft had weinig om het lijf. Pas in de blessuretijd was er een hoogtepunt te noteren. GVV ’63 kreeg op 30 meter voor de goal een vrije trap die door Julian Ringelberg snoeihard in 0-1 werd omgezet, waarbij de doelman van Zwaluwe niet vrijuit ging.

Na de kantwisseling gingen de gastheren uit een ander vaatje tappen en gooiden er  een gezonde portie strijd tegen aan die door de geel-zwarten gelaten werd ondergaan. Defensief geklungel leidde al rap tot de gelijkmaker.

Wie verwachtte dat de mannen van Pascal Rijkers hier door wakker werden kwam bedrogen uit. Het tempo bleef laag en de inzet was ook niet alles. Zwaluwe rook zijn kans zijn kans en breidde de voorsprong eenvoudig uit naar 3-1 en leek er voor de Brabanders geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam de spanning nog even terug toen een corner Van Jeffrey van der Meijden door de zwakke doelman werd losgelaten en uiteindelijk door Daniel Bouma over de doellijn werd gewerkt 3-2.

Een slotoffensief van de Gamerenaren zat er echter niet in. Het was Zwaluwe dat in blessuretijd andermaal defensieve zwakte van GVV ’63 afstrafte en zo voor de 4-2 eindstand zorgde.

Na deze beschamende vertoning zal de knop echt om moeten wil GVV ’63 niet rechtstreeks afdalen naar de vierde klasse. Want van twee keer drie kwartier rijden om naar twee keer drie kwartier belabberd voetbal te kijken wordt de trouwe GVV ’63 supporter niet echt vrolijk. Komende zaterdag krijgt GVV ’63 de kans om zich van zijn goede kant te laten zien als GDC op bezoek komt. Op Sportpark Maartenshof  is de aftrap om 15.00u, hopelijk onder toeziend oog en steun van veel GVV-ers.