VERSLAG: WOUDRICHEM 1 – GVV’63 1 (1-2)

1024 683 GVV'63
Eindelijk mochten de mannen van Pascal Rijkers na drie weken weer voor de punten  aan de slag. Op een zonovergoten Sportpark Het Bolwerk moest GVV ’63 de strijd aan binden met middenmoter Woudrichem. Thuis werd van deze ploeg nog onnodig verloren, dus revancheren was het motto.
Het was echter de thuisclub die na amper een minuut spelen op voorsprong kwam, nadat ze als een mes door de boter door de defensie van GVV ’63 sneden. Even was het alle hens aan dek voor de geel-zwarten die zich echter langzaam, maar zeker herpakten in deze boeiende pot voetbal. Het was dan ook niet verwonderlijk dat binnen het kwartier de gelijkmaker op het bord stond.
Muzzamil Ahmadzai stoomde door op rechts en leverde een fraaie voorzet af die door Daniel Bouma op even fraaie wijze tot de 1-1 werd gepromoveerd.  Het verdere verloop van de eerste helft werd een onderhoudend gevecht tussen twee ploegen die vol voor de goals gingen. Ondanks alle goede bedoelingen van beide ploegen kwam er voor rust geen verandering in de stand.

Gelijk na rust had Mathijs Libbers de Gamerenaren op voorsprong kunnen brengen, maar zijn kopbal na een afgemeten voorzet van invaller Jeffrey van der Meijden miste net het doel van de thuisclub. In het vervolg van de tweede helft ontspon zich een heuse slijtageslag tussen twee elftallen die beiden voor niets minder dan drie punten gingen. De gastheren waren na verloop van tijd ook regelmatig voor de goal van GVV ’63 te vinden, maar hadden hun vizier niet op scherp staan.  En stond het wel op scherp dan was daar een uitblinkende doelman Laurens van Brakel om de dadendrang van de Woerkummers in toom te houden.
Het was dan ook niet eens verrassend dat GVV ’63 na driekwart wedstrijd de leiding nam, toen Daniel na een sterke actie van Mathijs voor de 1-2 voorsprong zorgde. Na deze goal gingen aan weerskanten alle remmen los en werd de wedstrijd op het scherpst van de snede uit gevochten. Woudrichem was veelvuldig op de helft van de Gamerenaren te vinden. maar de defensie met een andermaal sterke Hidde Boersma en een solide Laurens gaf geen krimp. Ook niet nadat er een onderbreking was van twintig minuten na een forse hoofdblessure van Muzzamil. In de resterende blessuretijd kwam er geen verandering in de score en kon GVV ’63 drie zwaar bevochten punten bijschrijven.
In de loodzware strijd tegen degradatie zal komende zaterdag andermaal alles gegeven moeten worden tegen BLC uit Den Bosch, een ploeg waar Pascal Rijkers en zijn mannen nog een appeltje mee hebben te schillen na de onnodige nederlaag in de Brabantse hoofdstad. Er wordt om 15.00u afgetrapt op Sportpark Maartenshof.
En Muzzamil: beterschap!