Wilhelmina VR1 – GVV’63 VR1 (1-2)

1024 576 GVV'63

Na de 3-1 overwinning op ASH van vorige week namen we het vandaag op tegen de dames van Wilhelmina. Al jaren een sterke en goed spelende ploeg, dus we wisten dat we er vandaag extra hard voor moesten werken. Met enkele blessuregevallen in de verdediging en dus de nodige aanpassingen in de opstelling, trapten we om 12.00u af in Wijk en Aalburg.

Al vanaf de aftrap zaten we niet lekker in ons spel en zaten we niet fel en kort genoeg op de tegenstander. Toch wisten we met goede steekpassen hier en daar de nodige kansen en schoten op doel te creëren. Uiteindelijk werd Kelly B door middel van een diepe bal bereikt en wist ze de bal voor te geven op Dyelle. Dyelle schoot, met de keepster uit positie, op het doel waarna de verdedigster van Wilhelmina de bal met haar hand uit het doel sloeg. Dit leidde tot een penalty, die benut werd door Kelly B, 0-1.

Wilhelmina was beter en zocht dan ook regelmatig de diepte. Maar onze verdediging was oplettend en reageerde adequaat op deze steekballen. Uiteindelijk moesten we toch onze meerdere erkennen. Nadat de linksbuiten van Wilhelmina in de diepte werd aangespeeld en de bal breed speelde op haar teamgenote, wist Wilhelmina de 1-1 op het bord te zetten.

Hierna probeerden we meer en meer in de wedstrijd te komen en probeerden we met name via de zijkanten dichter bij het doel te komen. Uiteindelijk was het Mariska die na een corner de bal door wist te koppen naar Lindsey, waarna de bal in het doel belandde, 1-2. Dit was dan ook de ruststand.

Waar ons spel de eerste helft de wensen naliet, was dit de tweede helft al beter. Het spel speelde zich dan ook met name af op de helft van Wilhelmina. Na een aantal goede kansen en schoten die het doel net misten, wisten we na veel bloed, zweet en tranen met een 1-2 overwinning van het veld te stappen. Een zeer belangrijke overwinning, waardoor we nu bovenaan staan in de competitie.

Volgende week spelen we een bekerwedstrijd uit tegen NOAD’32. Dan zullen we er wederom moeten staan en er weer alles voor moeten geven.