Blik op zaterdag: GVV’63 1 – Haaften 1

150 150 GVV'63

Aankomende zaterdag staat deel 2 van de Waalderby tegen vv Haaften op het programma. Op Sportpark Maartenshof wordt er om 15.00 uur afgetrapt. Deel 1 van de Waalderby was spectaculair. Na een 3-1 achterstand wist GVV’63 nog terug te komen tot 3-3.

Aan het begin van het seizoen werd, bij monde van verdediger Jeffrey Wolf, nog aangegeven dat Haaften voor de prijzen zou gaan dit seizoen. Er werd gemikt op een top 4 notering. In de eerste periode was de ploeg van trainer Adrie van Steijn goed op weg om aan deze verwachtingen te voldoen. Echter daarna werd zijn ploeg geconfronteerd met blessures en werden de resultaten minder.

Op dit moment moet ook Haaften op haar tellen passen. GVV’63 staat inmiddels een plaatsje boven de overkanters. Indien Vuren beide inhaalduels wint, dan moet ook Haaften oppassen voor degradatievoetbal. De wedstrijden van Haaften zijn enorm doelpuntrijk. In 22 wedstrijden waren er 107 goals te bewonderen (51 voor en 56 tegen). Het doelsaldo geeft aan dat Haaften kwetsbaar is achterin, maar ook over veel kwaliteit beschikt in de voorhoede.

GVV’63 heeft na een serie gelijke spelen 2 hele belangrijke overwinningen geboekt tegen Asperen en RFC.  Het zal nog met een schuin oog naar de verrichtingen van Vuren moeten kijken. Maar als er zaterdag gewonnen wordt van Haaften, dan komt ineens het linker rijtje in zicht. Een overwinning betekent ook dat GVV’63 zich dan nestelt in de top van de derde periode. Er staat dus voldoende op het spel.

Gezien de resultaten van de afgelopen maanden verdient ons eerste elftal een groot compliment. De competitiestart was stroef, maar het team heeft zich goed herpakt. Er wordt strijd geleverd en dikwijls goed gevoetbald. Hopelijk krijgen deze prestaties zaterdag een mooi vervolg, zodat iedereen tevreden van de paasdagen kan genieten.