GVV’63 JO19-1 – RKTVC JO19-1

1024 577 GVV'63

Helaas zitten we in een hoek waar de klappen vallen. Een hoek waar het vaker tegenzit dan mee.

De eerste helft spelen we vanuit onze kwaliteiten en geven geen enkele kans weg en vanuit de omschakeling waar we veel op trainen creëren we enkele grote kansen waarbij het steeds net niet goed viel. Met 0-0 de rust in, een tegenstander die meer balbezit had maar geen idee wat ze er mee moesten doen. Het vertrouwen in een resultaat was er zeker en dat resultaat had er ook zeker in gezeten.

Ware het niet dat we in de 62e minuut een 100% buitenspel goal tegen krijgen. Scheidsrechter ziet het helaas anders en laat onze grensrechter staan. (Zelfs tegenstander beaamt dat het buitenspeler was). De moed zou je in de schoenen zakken, wat gezien het spelbeeld onnodig was.

Ongelukkig wegwerken van de bal, de wil om te herstellen gaf de scheidsrechter de kans om een penalty te geven. Het motto van deze man was bij twijfel geven we hem toch gewoon. Met de daarbij behorende gele kaart stonden we 10 minuten met 9 man. Zelfs een 2e zeker onterechte penalty na een redding van Laurens inplaats van een overtreding. 0-3 achter. Geen enkele kans weggeven en toch 3 tegendoelpunten. GVV’63 kon toch op wilskracht en aanvallend voetbal aanhaken en verloor geflatteerd met 2-4. Vandaag was er meer te halen maar krijgen we de welbekende klappen.

Jammer natuurlijk, teleurstellend voor het zelfvertrouwen maar een verlies met perspectief en na anders dan de afgelopen 2 wedstrijden voldoende houvast om verder te gaan. Daarnaast willen we onze jeugd opleiden en met meer weerstand laten voetballen en is de eerste klasse hierbij voldoende uitdaging. De resultaten doen anders vermoeden maar alle spelers van de JO19-1 worden werkelijk betere voetballers. Lichtpuntje voor de gehele jeugd het debuut afgelopen 2 wedstrijden in het eerste van Laurens van Brakel en vandaag de eerste minuten van Nick van Bruchem.

De stand en sommige uitslagen zeggen niet alles. Mannen kop omhoog en volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar.