Verslag: MVV’58 JO11-4 – GVV’63 JO11-2 (1-5)

MVV’58 JO11-4 – GVV’63 JO11-2 (1-5)

Als Haarsteeg volgende week wint (wat we wel verwachten) wordt de wedstrijd tegen de Kampioen Haarsteeg niet meer ingedeeld door de KNVB. Helaas want we hadden graag willen laten zien dat wij voetballend de betere zijn. Hierdoor is de wedstrijd tegen MVV’58 de laatste van dit deel van de competitie en dit jaar.

We begonnen fanatiek aan de wedstrijd en hielden de tegenstander constant op hun eigen helft. Door kort verdedigen creatief aanvallen en veel overspelen kregen we wat kleine kansjes. Na 10minuten scoorden we 0-1 door een mooie voorzet van Yannick die netjes werd afgemaakt door Ryan. Kort daarna afjagen en vasthouden van de bal door wederom Yannick die hem mee geeft aan Ryan en dik verdiend 0-2. Tot die tijd is de tegenstander nog niet op onze helft geweest door goed vooruit verdedigen van Stijn, Koen en Mo die na het heroveren van de bal snel met goede passes de druk er op hielden. Een hardwerkende Thymen zorgde beheerst voor de 0-3 na samenspel tussen Yannick en Stijn die mee opgekomen was. Vlak voor rust toch een momentje van voor MVV waar Wouter in een 1 op 1 liet zien steeds beter mee te doen als keeper en voorkwam de 1-3. Na de rust is Wouter gaan voetballen en is Koen in de goal gegaan. Thymen maakte na een individuele actie van Noud 0-4. Wat voor tijd werd het 1-4 en direct vanuit de afstap maakte Noud een mooie actie en gunde Yannick na 2 assists ook zijn verdiende goal.

Met dit jonge team wekelijks laten zien dat we al begrijpen dat voetballen overspelen, samenspelen, acties maken en samen verdedigen is. Zelfs positioneel doen wat er gevraagd wordt maakt voor mij dat jullie eigenlijk de terechte kampioen zijn. We hebben laten zien dat fysiek niet hoeft te tellen. Goed gedaan. 2016 is een mooi jaar geweest met een kampioenschap en een 2e plaats, slechts 2x verloren (1x in de beker) 1x gelijk en heel veel gewonnen maar vooral geleerd. Fijne vakantie en op naar nog meer tegenstand en vooruitgang in 2017.