Blik op zaterdag: GVV’63 1 – SC EVERSTEIN 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag 9 februari staat voor GVV’63 1 de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd op het programma. Om 14.30 wordt er afgetrapt tegen tegenstander SC Everstein.

Tegenstander Everstein kende in de periode 2005-2014 een aantal goede jaren. Er werden 8 seizoenen in de 2e klasse afgewerkt en er werd  in het seizoen 11-12 zelfs een uitstapje naar de 1e klasse gemaakt. Vanaf 2014 is Everstein derde klasser. De laatste vier seizoenen werd er telkens gestart met een nieuwe trainer. Dit seizoen met de ambitieuze Carel van der Velden, die in zijn kielzog enkele spelers meenam naar Everdingen.

Als we de media mogen geloven dan zaten de ambities van de trainer en de vereniging niet op één lijn. Vorige week barste de bom. Trainer Van der Velden stapte op en ook enkele spelers en begeleiders gaven de pijp aan Maarten. Een verrassende beslissing, bij een ploeg die stevig in de top drie staat. Deze ontwikkelingen zullen voor een glimlach gezorgd hebben bij mede-titelkandidaten Sleeuwijk en SV Capelle. Met enkele mutaties in het team, liep Everstein afgelopen zaterdag tegen een 1-2 nederlaag aan tegen RFC.

Ondanks de onrustige periode bij Everstein, mag er van onderschatting en gemakzucht geen sprake zijn bij onze geel-zwarten. Deze tegenstander staat nog steeds derde en de nieuwelingen zullen vast een stapje extra zetten om zich te bewijzen. GVV’63 speelde afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd na de winterstop en deed dit naar behoren. Subtopper NEO’25 werd met 4-0 verslagen. Het was heus niet zo dat GVV’63 hoogstaand voetbal speelde. Maar het zag er wel heel degelijk uit. GVV’63 oogde scherp en stopte veel energie in de wedstrijd. Na 20 minuten in de tweede helft gaf de lichaamstaal van de ploeg uit Sprang aan, dat ze door hadden dat er niets te halen viel in Gameren.

Tegen het hoog geklasseerde Everstein zal zaterdag uit hetzelfde vaatje getapt moeten worden. Als iedereen fel en gedisciplineerd vanuit zijn taak voetbalt, dan kunnen de Lek-bewoners een lastige middag krijgen. Een overwinning zou zeer welkom zijn, dan kan GVV’63 de aansluiting maken met de middenmoot.

Wij hopen zaterdag veel publiek te begroeten!