Blik op zaterdag: GVV’63 1 – vv Zwaluwe 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag 2 november staat er weer een thuiswedstrijd op het programma voor GVV’63 1. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt tegen vv Zwaluwe uit Lage Zwaluwe. Beide ploegen troffen elkaar eerder in de 2e klasse in het seizoen 97/98. Dat seizoen eindigde GVV’63 op een 7e plaats en degradeerde Zwaluwe via een 11e plaats.

De afgelopen 15 jaren was vv Zwaluwe een veel geziene gast in de 2e klasse. Maar liefst 12 seizoenen kwam het uit in de 2e klasse. Drie keer degradeerde het naar de 3e klasse. Evenzoveel keer wist Zwaluwe gelijk weer kampioen te worden in de 3e klasse B. Vorig seizoen maakte Zwaluwe nog indruk om onze buren Nivo Sparta in de kampioenswedstrijd op 1-1 te houden. Echter in de nacompetitie tegen vv De Zwerver, kon Zwaluwe degradatie niet voorkomen

Dit seizoen moet vv Zwaluwe zijn draai nog vinden in de 3e klasse D. Op voorhand werd Zwaluwe tot de titelkandidaten gerekend. Na zes wedstrijden wordt met 8 punten een plaats in de middenmoot ingenomen. Afgelopen zaterdag maakte de Brabanders indruk door thuis met 7-2 van Haaften te winnen.

GVV’63 liep afgelopen zaterdag in Meteren tegen een onnodige nederlaag aan. In de eerste helft was GVV’63 kwalitatief de betere ploeg. Alleen in de tweede helft werden onze geel-zwarten afgetroefd op strijd. Niet voor de eerste keer werd er een voorsprong uit handen gegeven.

Momenteel hoeft GVV’63 zich geen illusies te maken over een topklassering. Het is zaak om de komende weken aansluiting te vinden met de middenmoot. Echter dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Vorig jaar zat ons eerste elftal in hetzelfde schuitje, toen wist de ploeg door een enorme dosis inzet en teamgeest nog vele punten te pakken. Het hele team zal meer gezonde agressie in het spel moeten leggen. Het aantal tegendoelpunten is enorm, bijna drie per wedstrijd. Dit los je op door een aanvaller in zijn nek te hijgen, in plaats van op 4 meter afstand te gaan lopen.

Als de mannen van trainer Denny van Geffen de juiste spirit te pakken krijgen, dan mogen we er op vertrouwen dat er vanzelf weer een overwinning komt. Maar de drie punten komen niet zomaar aanwaaien, daar moet je 90 minuten lang voor knokken!

⚽️ De balsponsor aanstaande zaterdag is Autobedrijf Vos Zaltbommel.

?? De pupil van de week is Brett van der Stam (GVV’63 JO11-1).