Blik op zaterdag: vv ONI 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Na twee competitie loze zaterdagen gaat GVV’63 1 komende zaterdag op bezoek in ‘s-Gravenmoer. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt tegen vv ONI.  In deze wedstrijd gaat de nummer 4 van de ranglijst op bezoek bij de nummer 3. In Gameren wist ONI in de blessuretijd te scoren en zodoende met een 1-2 overwinning huiswaarts te keren.

De oranje-blauwen werden vorig seizoen, met behulp van een aantal versterkingen van vv Dongen, overtuigend kampioen in de 4e klasse. En ook dit seizoen werd die goede lijn doorgetrokken. Met 22 punten uit 8 wedstrijden werd de eerste periode gepakt. Na deze 8 wedstrijden was de voorsprong op GVV’63 maar liefst 15 punten.

Het vertrouwen bij ONI was zeer groot. Topscorer Sander de Bont liet in BN de Stem optekenen dat ze makkelijk door de derde klasse heen fietsen en dat een eventuele verliespartij alleen zou komen door een mindere dag van ONI, niet door de kwaliteiten van de tegenstanders. Sindsdien heeft ONI enkele mindere dagen gehad want er werd in de laatste 8 wedstrijden maar 2 keer gewonnen. De laatste wedstrijd werd door ONI wel gewonnen van BZC’14. Dus wellicht is het goede gevoel weer terug.

De club uit ‘s-Gravenmoer nam intussen wel de beslissing om niet verder te gaan met succestrainer Frank Kusters. Na 1 seizoen wordt er al afscheid genomen. Maar sowieso rest aan het eind van het seizoen nog een toetje: nacompetitievoetbal voor promotie. Tenzij ONI koploper GDC nog weet te achterhalen.

Door de goede tweede periode kan GVV’63 zaterdag bij een winstpartij op gelijke hoogte komen met ONI. Ook de plaats op de ranglijst kan aan het eind van het seizoen nog belangrijk worden. In theorie is er bij winst ook nog een kans op de tweede periodetitel, maar dan moet NEO’25 winnen bij koploper GDC.  Reden genoeg om zaterdag alles te geven, want een overwinning is het enige wat telt.

Het zou mooi zijn als GVV’63 de goede lijn van de laatste twee wedstrijden kan doortrekken, waarin overtuigend werd gewonnen van Zwaluwe en MVV’58. Hopelijk zijn er zaterdag veel supporters aanwezig om te zien of GVV’63 de aansluiting kan maken met de top 3 van het klassement!