Verslag: Arkel 1 – GVV’63 1 (0-2)

150 150 GVV'63

arkel-uit-1

Sportpark Schoonzigt in Arkel was het decor voor de absolute topper in de 4e klasse D tussen Arkel en GVV ’63. Beide ploegen hadden tot vandaag de minste verliespunten in hun poule.  Het was GVV ’63 dat, gesteund door  in grote getale mee gereisde supporters, het heft in handen nam. Arkel werd dan ook op eigen helft vast gezet en kon maar moeilijk onder de druk van de geel-zwarten uit komen.

arkel-uit-2

Binnen een kwartier scoorde de gasten dan ook de terechte openingstreffer. Bart Geurts bediende Nick Ekelmans en op diens subtiele voetbeweging moest de Arkel-goalie het antwoord schuldig blijven, 0-1 derhalve en een goede stimulans om op zoek te gaan naar meer. De gastheren werden vast gezet op eigen helft en wisten met kunst- en vliegwerk en de nodige mazzel hun goal als door een wonder schoon te houden. Na een wat warrig optreden van arbiter Cakir raakte GVV ’63 enigszins uit hun ritme en kreeg Arkel zowaar een mogelijkheid op de gelijkmaker. Maikel van Tuyl deed zijn werk echter naar behoren en hierdoor werd met een 0-1 tussenstand de thee opgezocht.

arkel-uit-3

De tweede helft begonnen de Arkelnaren beduidend fanatieker dan het eerste bedrijf en togen fanatiek ten aanval richting de goal van Maikel.  Het balbezit was dan ook veelvuldig voor de thuisclub. Dit leidde echter niet of nauwelijks tot kansen, en anders was daar Maikel om het eventuele gevaar in de kiem te smoren. Ondertussen kwam GVV ’63 er enkele malen gevaarlijk uit en was Bart dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Bij de thuisclub ebde de hoop op een goed resultaat langzaam weg en GVV ’63 verscheen weer vaker in de zestien van de thuisclub. Nick was dichtbij de 0-2 maar werd vol in de rug gelopen door een Arkelnaar. Vriend en vijand was echter verrast dat de scheidsrechter de bal niet op de stip lag en Arkel zo in leven liet.

Een tien minuten voor tijd kreeg GVV ’63 op dertig meter van de Arkelse goal een vrije trap. Aanvoerder Lennart ven de Werken plaatste zich achter de bal en legde deze op het hoofd van Richan Kreling die al voor de vijfde maal dit seizoen het net wist te vinden en zo een eind maakte aan alle onzekerheid, en bezorgde GVV ’63 de verdiende 3 punten.

arkel-uit-4

Al met al een prima collectieve prestatie van de geel-zwarten. Hard werken en bij vlagen goed voetbal hebben tot dit goede resultaat geleid, tegen een sterke tegenstander. Volgende week zaterdag is er een inhaaldag en is GVV ’63 vrij.  Op zaterdag 26 november ontvangt GVV ’63 op Sportpark Maartenshof het onbekende Vianen. Een ploeg die wellicht wat te  laag op de ranglijst staat. Van onderschatting mag dan ook geen sprake zijn tegen dit team, dat zijn huid al regelmatig duur heeft verkocht. Aanvang van deze belangrijke wedstrijd is 14.15u.