Verslag: GVV’63 1 – ASH 1 (1-1)

150 150 GVV'63

Op deze donkere zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van de heenronde in 4D op het programma.  ASH uit Hellouw was te gast op Sportpark Maartenshof. Een geduchte tegenstander voor de geel-zwarten waar ze een lange geschiedenis tegen hebben van vooral veel gelijke spelen. GVV ’63 ging voortvarend van start en kon al in de tweede minuut op voorsprong komen, maar Bart Geurts zag zijn inzet net voor de doellijn weg gehaald worden door een Hellouwer.  Dat ASH niet van plan was om mee te werken aan een Gamers  feestje, bij minimaal 1 punt was de eerste periodetitel een feit, werd al snel duidelijk. De gasten kregen in het eerste bedrijf nogal wat corners te nemen en verschenen dan ook met enige regelmaat voor de goal van Maikel van Tuyl. Toch nam de thuisclub na een kwartier spelen  de leiding. Een handsbal van een ASH-er resulteerde op een meter of zeventien voor de goal in een vrije trap voor de thuisclub. Het was Dennis de Bruin die de bal zeer fraai in de bovenhoek krulde. Een opsteker voor GVV ’63 dat meer wilde dan die ene goal. Maar de taaie Hellouwers beten ook goed van zich af en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Maar beide teams slaagden er echter niet in om voor de thee nog te scoren.

ash-thuis

De tweede helft leverde een zelfde spelbeeld op als de eerset 45 minuten. Een redelijk onmachtig GVV ’63 tegen een ook niet al te groots spelend ASH. De thuisclub hanteerde te vaak de lange bal tegen deze fysiek sterke tegenstander. De meeste fysieke duels waren dan ook vaak een prooi voor de bezoekers. Toch dacht GVV ’63 op 2-0 te komen toen Bart een mooie, lage voorzet van Mathijs Libbers binnen tikte. De wat warrig leidende arbiter Timmers had echter als enige van de aanwezigen buitenspel geconstateerd, terwijl zelfs zijn overijverige assistent van ASH-zijde de vlag naar beneden hield. Geen verdubbeling van de voorsprong dus.

ash-thuis-2

Integendeel, nadat Maikel een bal losliet werd er een overtreding begaan om ASH van scoren af te houden. De terechte penalty werd door de aanvoerder van ASH omgezet in de gelijkmaker. GVV ’63 ging nu verbeten op jacht naar drie punten en was daar ook enkele malen dichtbij. Maar met meer geluk dan wijsheid hielden de hard werkende Hellouwers hun doel schoon. Stefan Blom was misschien wel het dichtst bij de winnende treffer, maar legde de bal af, daar waar voor eigen kans gaan wellicht een beter optie had geweest. Toen de scheidsrechter affloot was er toch rede voor een Gamers feestje, want de eerste periodetitel ging naar de mannen van Jan van Setten. Een uitstekende prestatie in een buitengewoon spannende competitie met sterke ploegen en de nodige derby’s.

Vanaf nu is het winterstop tot 28 januari 2017. GVV ’63 hervat dan de competitie met wederom een derby, ditmaal uit tegen Well om 14.30u.  Voor de hervatting speelt GVV ’63 nog een drietal oefenwedstrijden tegen Sparta ’30, Focus ’07 en SVW.