Verslag GVV’63 1 – Herovina 1 (3-0)

Sportpark Maartenshof was het decor voor de topper in 4D tussen koploper Herovina en runner-up GVV ’63. Twee ploegen die de weken ervoor punten hadden gemorst en zich dus op deze middag geen puntverlies konden permitteren. Het was dan ook de thuisclub die fel begon. De eerste, en achteraf ook enige mogelijkheid in de eerste helft was echter voor de Herwijnenaren.  Maar Maikel van Tuyl toonde zich andermaal een betrouwbare sluitpost en neutraliseerde de kans en aansluitende corner vakkundig. In het hierop volgende vervolg waren het de gastheren die de dienst uitmaakten en aan Herovina duidelijk maakte dat er deze herfstmiddag weinig te halen was in Gameren. Vol overtuiging werd de aanval gezocht en de gasten kwamen dan ook nauwelijks meer van hun helft af. Een en ander resulteerde al na een kwartier in de openingstreffer.

herovina-thuis

Een steekpass van Karim Kaaouass werd uit een moeilijke hoek door, de dit keer in de basis gestarte, Richan Kreling tot doelpunt gepromoveerd; 1-0 ondanks het vlagsignaal van de enthousiaste Herwijnse assistent. GVV’63 rook meer kansen en zette door. Een tien minuten later bracht Bart Geurts de bal in de richting van Mathijs Libbers die de 2-0 op zijn schoen had, maar het was echter een verdediger van de gasten die zijn eigen goalie passeerde. Tot aan de rust was het de thuisclub die de touwtjes in handen en Herovina mocht dan ook niet klagen met een 2-0 ruststand.

Herovina had duidelijk begrepen dat erna rust uit een ander vaatje moest worden getapt en begon dan ook furieus aan het tweede bedrijf. Maikel moest dan ook binnen vijf minuten tweemaal handelend optreden om Herovina van de aansluitingstreffer af te houden. De Herwijnse storm ging al vrij snel liggen en de thuisclub trok de wedstrijd weer naar zich toe. Na een kwartier  greep Bert van Selm kordaat in, gaf een prima pass op Mathijs en uit diens puike voorzet knalde Bart van dichtbij hard en hoog de 3-0 binnen.

herovina-thuis-2

Het verzet van de gasten was nu definitief gebroken. Ze deelden nog wel wat speldenprikjes uit zonder de Gamerense defensie in verlegenheid te brengen. Sterker nog, aan de andere kant hadden de gastheren met wat meer nauwkeurigheid de score nog wat hoger op kunnen voeren dan 3-0 eindstand die nu de boeken inging. Een sterke revanche van GVV ’63 na vorige week in een goede en sportieve wedstrijd onder leiding van de prima fluitende, pas 21 jaar jonge arbiter Slabbekoorn.

Volgende week zaterdag, 12 november, om 14.30u staat er weer een kraker van jewelste op het programma. In Arkel speelt GVV ’63 dan tegen de gelijknamige thuisclub die evenveel verliespunten heeft als onze geel-zwarten. Komt allen kijken om GVV’63 naar een goed resultaat te helpen in deze topper.