Verslag: GVV’63 1 – Lekvogels 1 (2-1)

150 150 GVV'63

In de razend spannende competitie van ons eerste elftal breken de weken van de waarheid aan. GVV’63 speelde vorige week een goede wedstrijd tegen het hooggeplaatste MVV’58. Vandaag stond er weer een topper op het programma. Lekvogels, de nummer 2 van de ranglijst, kwam op bezoek. Trainer Jan van Setten miste een handvol spelers. Vandaag bleek weer dat de kracht van een brede selectie erg waardevol is. Om tot succes te komen is elke speler belangrijk.

In de openingsfase was het aftasten. GVV’63 probeerde de stugge tegenstander terug te dringen maar kwam wist de hechte defensie nog niet te doorbreken. Helaas moest Thomas van der Ley al snel geblesseerd het veld af. Nadat GVV’63 enkele speldenprikken had uitgedeeld was het plotsklaps Lekvogels dat op voorsprong kwam. Door niet alert zijn konden de gasten naar een 0-1 voorsprong counteren. Na dit doelpunt voerde GVV’63 de druk op en was het duidelijk de betere ploeg.

lekvogels thuis

Gameren kreeg diverse kansen via Nick, Bart, Jochem en Karim. Helaas bleven deze onbenut. Na een half uur werd het toch 1-1. Bij een hoge voorzet kon Richan doorkoppen op Nick. Die van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen ramde. Na de gelijkmaker bleef GVV’63 de betere ploeg. De gasten kwamen bijna niet meer over de middenlijn. De kansen waren er, maar Gameren ging zonder een verdiende voorsprong rusten.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Waarbij het hele team een compliment verdiend voor de zeer gretige speelstijl, er was niemand die verzaakte. Tien minuten na rust kwam de verdiende voorsprong. Jochem Roding kon op links doorgaan en hij schoot de bal van grote afstand in één keer voorbij de doelman 2-1. Ook na dit doelpunt bleef GVV’63 de ploeg met balbezit. De gasten waren niet bij machte om het Gameren moeilijk te maken. Het gevaar bleef beperkt tot een enkele kopbal die over de lat ging.

Lekvogels thuis 2

In de slotfase was het een kwestie van de wedstrijd ongeschonden uitspelen. En om half 5 klonk het bevrijdende eindsignaal. Een dik verdiende overwinning op een directe concurrent. Een paar weken gelden zag het er somber uit voor GVV’63. Maar de ploeg heeft zich bewonderenswaardig opgericht. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Maar als de vechtlust van de laatste twee wedstrijden aanwezig blijft, gaat GVV’63 lang meedoen in de titelstrijd.