Verslag: GVV’63 1 -SVS’65 1 (2-0)

150 150 GVV'63

Een gewaarschuwd GVV ’63 stond vandaag voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, wederom thuis, tegen SVS ’65 uit Spijk. De thuisclub was gewaarschuwd aangezien de gasten vorige week titelkandidaat Arkel in eigen huis met 0-2 had verslagen. GVV’63 begon voortvarend aan de wedstrijd en dook enkele malen op voor het Spijkse doel zonder echt gevaarlijk te worden. Aangezien de gasten zich niet ingroeven ontstond er een levendig eerste half uur, waarbij de beste kans voor SVS ’65 was. De buitenspelval haperde bij GVV ’63 en een aanvaller van de bezoekers dook gevaarlijk op voor de goal van Maikel van Tuyl die de inzet echter uitstekend pareerde. Met nog een kwartier te gaan tot de thee nam GVV ’63 het heft stevig in handen en speelde het spel zich voornamelijk af op de Spijkse helft. Mogelijkheden waren er voor de opnieuw sterk spelende Daniel Goncalves en Stefan Blom,zij vonden echter de prima keepende goalie van SVS ’65 op hun weg. De grootste kans was voor Mathijs Libbers, maar ook deze inzet was een prooi voor doelman. De beste kans had vanaf de penaltystip moeten komen, maar arbiter Van Doesburg zag de glaszuivere handsbal van een Spijkse verdediger echter niet, waardoor na 45 minuten de brilstand op het bord stond.

svs65-thuis-1

Het tweede bedrijf ging de thuisclub verder met waar ze mee gestopt waren bij het rustsignaal; de gasten vastzetten en jagen op de openingsgoal. De bezoekers gingen er na de rust steviger in, wat resulteerde in stevige overtredingen op o.a. Daniel en Bart Geurts. Toch viel na een klein kwartier de openingstreffer. Een prima aanval eindigde bij Bart die keurig terug lag op Nick Ekelmans en deze kon simpel de 1-0 afdrukken. Hierna was het wachten op meer, waarbij de achterhoede wel alert moest blijven op de Spijkse voorwaartsen. Een kwartier voor tijd glipte Daniel er weer langs op links en zette laag voor. Mathijs liet de bal lopen, en invaller Mitchel Springer stond op de goede plek om eenvoudig de 2-0 eindstand binnen te schuiven.

svs65-thuis-2

Wederom een goed resultaat tegen een ploeg die ongetwijfeld nog de nodige punten gaat pakken. Aangezien ook het tweede weer de volle buit pakte, uit bij LRC 5, was het weer een goede zaterdag voor de selectie van Jan van Setten en Gilberto Smit.

Volgende week wacht GVV ’63 de eerste uitbeurt van dit seizoen. Op Sportpark De Lok in Tiel is TEC de gastheer. De thuisclub staat weliswaar laag op de ranglijst, maar van onderschatting mag zeker geen sprake zijn.