Verslag: GVV’63 1 – Vuren 1 (4-0)

In alweer de vierde competitiewedstrijd van het seizoen was Vuren te gast in Gameren. Een tegenstander die vorige week nog Herovina het vuur na aan de schenen lag. Dus  moest er gelijk gas gegeven worden tegen deze lastige opponent.

vuren-1

GVV ’63 schoot ook goed uit de startblokken. Binnen een minuut lag Daniel Goncalves de bal panklaar op het hoofd van Mathijs Libbers, deze zocht het doel echter te hoog. Dat deed enkele minuten later ook Bart Geurts met het hoofd na een afgemeten voorzet van Bjorn van Bruchem. De thuisclub bleef Vuren vastzetten op de eigen helft en had slechts sporadisch last van de aanvallers  van de gasten. Kansen kwamen er ook voor de thuisclub. Bart stuitte op doelman van Vuren of het laatste beslissende tikje bleef achterwege. Na een half uur knalde Daniel op de paal en tot de rust wisten de gasten dan ook de nul te houden. De beste kans was in blessuretijd voor Daniel die na een prima steekpass van Stefan Blom op de Vuren-goalie schoot. 0-0 bij rust derhalve.

vuren-2

Na de thee ging GVV’63 geduldig verder op zoek naar de openingsgoal. Na zo’n 10 minuten viel deze dan ook. Een sterke actie van Mathijs werd gevolgd door een mooie, lage voorzet die bij de tweede paal beheerst werd binnen geschoven door Daniel; 1-0. GVV’63 ging op jacht naar meer en liet Vuren nauwelijks nog van hun helft komen. Een glaszuivere goal van Karim Kaaouass werd nog geannuleerd wegens vermeend buitenspel, maar na driekwart wedstrijd viel dan toch de tweede treffer. Een overtreding op Bart net buiten de zestien leverde een vrije trap op voor de thuisclub. Daar waar iedereen rekening hield met een trap van een linksbenige speler trapte de rechtsbenige Nick Ekelmans de bal beheerst laag langs de muur en was de 2-0 een feit. De wedstrijd was gelopen en GVV ’63 probeerde de score op te voeren.  Dat lukte ook. Lennart van de Werken opende op de ingevallen A-junior Daniel Bouma die op zijn beurt Bart bediende en zag hoe laatstgenoemde, ook al beheerst, de 3-0 over de Vurense doelman wipte. In blessuretijd kwam de 4-0 eindstand op het bord. Daniel Bouma werd opnieuw weg gestuurd op rechts,  zette in een tijd laag voor op de ingevallen Richan Kreling  deze zorgde voor het laatste wapenfeit van deze sterke wedstrijd van Gamerense zijde.

Volgende week staat er weer een onvervalste derby op het programma. Aan de Veerdam in Brakel is dat zelfde Brakel de gastheer van GVV ’63. Een tegenstander die ongetwijfeld zijn huid zo duur mogelijk zal willen verkopen aan de geel-zwarten. Aanvang van deze partij is 14.45 uur.