Verslag: Lekvogels 1 – GVV’63 1 (1-1)

Voor de tweede zaterdag op rij stond er een uitwedstrijd voor GVV ’63 op het programma. In Lexmond was het goed draaiende Lekvogels de gastheer. De Gamerenaren kwamen als een komeet uit de startblokken, wat al in de derde minuut leidde tot de 0-1. Karim Kaaouass gaf een prima steekpass op Daniel Goncalvez die de pass juist inschatte in tegenstelling tot de Lexmondse goalie die onnodig uit zijn doel kwam. Daniel glipte er langs en krulde de bal van uit een moeilijke hoek op de paal waar de robuuste aanvoerder van de thuisclub zo vriendelijk was om de bal over de doellijn te lopen.

GVV ’63 wilde meer,maar koos te vaak de moeilijkste oplossing om de Lekvogels-defensie in verlegenheid te brengen. Ondertussen was het wel zaak om in de eigen defensie  bij de les te blijven, want daar waar mogelijk trok de thuisclub op in de richting van de goal van Maikel van Tuyl. Beide doelmannen hadden tot het rustsignaal echter niet al teveel werk meer te verrichten waardoor er na 45 minuten 0-1 op het scorebord stond.

lekvogels-uit-1

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. De bezoekers togen richting de Lekvogels-goalie zonder echt gevaarlijk te worden. Lekvogels rook echter ook zijn kansen en kwam een kleine tien minuten na rust op gelijke hoogte met GVV ’63. Drie GVV-ers lieten zich op het middenveld eenvoudig in de luren leggen, zagen de dieptepass bij een Lekvogels-aanvaller eindigen die Maikel de eerste tegentreffer van dit seizoen bezorgde. GVV ’63 moest nu opnieuw op zoek naar een voorsprong. Men deed dit ook, maar zonder al teveel overtuiging. Het tempo bleef te laag en het echte geloof in een goed resultaat ebde, met het verstrijken van de tijd, langzaam weg.

lekvogels-2

Na het inbrengen van Mathijs Libbers kwam er wel meer gevaar vanaf de vleugels, maar de halve kansjes die ontstonden konden echter niet omgezet worden in een goal. Sterker nog, Maikel voorkwam met een prima redding dat de gastheren met een onverdiende overwinning aan de haal zouden gaan. In de blessuretijd wisten de hard werkende Vogels nog met kunst- en vliegwerk hun goal schoon te houden. Al met al een resultaat waarmee beide teams konden leven.

Volgende zaterdag is er geen programma in de 4e klasse D. De competitie wordt 29 oktober weer hervat met een thuiswedstrijd tegen het sterke MVV ’58 om 15.00u., een wedstrijd om naar uit te kijken.