Verslag: MVV’58 2 – GVV’63 2 (1-6)

Een koude en natte uitwedstrijd tegen het altijd leuke Meteren. Een wedstrijd die zomaar nog is flink lastig zou kunnen worden voor ons. Want net als Gameren is Meteren ook uitstekend gestart in de 2de periode. Wim was er vandaag niet bij dus Theo stond alleen voor de groep. Met 12 man sterk gingen we op pad, waarna Stefan en Jordy later zouden aansluiten.

Nu genoeg gelult, laten we het over de wedstrijd hebben. Een sterk begin van onze kant waarin we MVV58 totaal overrompelde, ze wisten geen raad met onze aanvallende 4-4-2 opstelling.  En dit werd dan ook in score uitgedrukt. Een corner werd verlengt door Danny die deze precies op inlopende Jan kopte en hij beheerst binnen knikte 0-1.  Niet veel later een keurig indraaiende vrijetrap van Joeri, beland bij thomas die het overzicht bewaard en Jochem in staat stelt om voor 0-2 te zorgen. Daarna Zette MVV58 wat om, om zo meer grip te krijgen op de wedstrijd, en het lukte ze helaas ook nog. Daarna zorgde alleen Thomas nog voor wat gevaar, door een te korte terugspeelbal te onderscheppen maar niet af te ronden. In de aller laatste minuut onderscheidde Quincy zich door een 1 op 1 met de spits van MVV tegen te houden niet met zijn handen maar zijn edele delen hadden de bal klem vast. Hiermee hebben we wel alles gehad en konden de teams gaan rusten met een ruststand van 0-2 voor GVV’63 2.

De omzettingen voor de 2de helft: Joeri verlaat het veld voor Jordy, en Jochem verlaat het veld voor Johnny. Het plan voor ons was duidelijk snel de 0-3 maken en de wedstrijd te beslissen. ( Vooral Danny had heel goed naar Theo geluisterd  daarover later meer …). De 2de helft start met het zelfde spelbeeld als in de 1ste helft. Met veel bal bezit voor GVV. Na 15 minuten gespeeld te hebben vond Danny het mooi geweest, en begon hij aan de zogenoemde ONE MAN SHOW.

Eerst schoot hij vanaf de 16 meter met links raak. En zorgde dus voor de 0-3. Hierna scoorde Meteren uit het niets de 1-3.

En waren we het even kwijt. Maar toen de laatste 30 minuten ingingen. Waren we heer en meester. Een fantastische crossbal van Koen over 60 meter bereikte Sander die naar binnen sneed en met een puntgave voorzet Danny in staat stelde om de 1-4 te maken. Danny was daarna nog steeds niet te vrede en na een mooie steekbal van Thomas. Maakte Danny zijn hattrick compleet door de bal keurig in de hoek te plaatsen buiten het bereik van de keeper 1-5. Daarna kon Thomas nog wat aan zijn doelpunten totaal toen maar zijn vizier stond niet op scherp. Eerst ramde hij snoeihard over na een voorzet bij de eerste paal, en daarna een mooie voorzet van Sander op Thomas, zo omspeelde hij de keurig de keeper om de bal daarna keurig in het vangnet te plaatsen. Maar 3 x is scheepsrecht zeggen ze wel is. En in de laatste minuut pikte hij toch nog zijn goaltje mee, Danny verlengde de bal en thomas maakte hem goed af voor de 1-6.

Weer een mooie overwinning waardoor we goede zaken blijven doen voor de 2de periode. En nu is het eerst tijd voor de altijd fijne winterstop. En Danny nogmaals bedankt voor je one man show, we hebben genoten van je.

Onze eerst volgende competitiewedstrijd zal plaatst vinden in Februari van het nieuwe jaar.