Verslag: Well 1 – GVV’63 1 (0-3)

150 150 GVV'63

Op een druk bevolkt Sportpark De Hoef in Well stond de volgende Bommelerwaardse derby op het programma voor GVV ’63. In de jacht op drie punten moest er dan ook gewonnen van thuisclub Well. Dat door de bezoekers deze boodschap goed werd opgepakt bleek wel op de furieuze manier waarop ze uit de startblokken kwamen. Ondanks de felle tegenwind werd de thuisclub gelijk terug gedrongen. Het was aan de Wellse goalie te danken dat het ruim tien minuten duurde alvorens de Gamerenaren op voorsprong kwamen. In het nauw gebracht door Karim Kaaouass kopte de aanvoerder van de gastheren de bal achter zijn eigen keeper.

Die had hiervoor zijn team op de been gehouden met uitstekende reddingen op inzetten van Nick Ekelmans, Bart Geurts en Karim. In plaats van door te gaan op jacht naar meer, nam GVV ’63 gas terug. Hierdoor kreeg Well wel meer balbezit, maar wist het doelman Maikel van Tuyl niet te verontrusten.  Sterker nog, de beste mogelijkheden waren voor GVV ’63. Helaas zocht Karim het doel te hoog bij twee kopkansen. Gerust werd er derhalve met een 0-1 tussenstand.

well uit

Na rust, met de koude wind mee gingen de geel-zwarten op zoek naar verdubbeling van de voorsprong. Well was echter niet van zins om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven en hield met hard werken en stevig spel stand en dwong Maikel zelfs tot een sterke ingreep om de gelijkmaker te voorkomen. Het was die zelfde Maikel die de assist leverde voor de 0-2. Zijn door de wind gedragen uittrap werd door Richan Kreling prima ingeschat en vakkundig over de ver voor zijn goal staande doelman van Well gelobt; 0-2.

well uit 3

Na deze goal, op driekwart wedstrijd, was het pleit beslecht. GVV ’63 kreeg mogelijkheden op meer, maar door dubieuze vlagsignalen liet de volgende goal lang op zich wachten. Tussen de bedrijven door was Bart nog met zijn tweede gele kaart van het veld gezonden, maar wist Well niet te profiteren van de overtalsituatie.  In de 90e minuut zette de ingevallen Daniel Bouma laag voor, en daar waar iedereen dacht dat Karim de 0-3 zou scoren, liet deze de bal lopen en liep een achter hem staande verbouwereerde verdediger van de thuisclub de 0-3 eindstand achter zijn eigen doelman.

well uit 2

Alles bij elkaar een vrij eenvoudige en nuttige zege in een derby op een taaie opponent. Komende zaterdag, 22 april,  is om 15.00u op Sportpark Maartenshof de aftrap voor een absolute kraker in 4D. Arkel, een van de naaste concurrenten in de titelstrijd, is dan de tegenstander van GVV ’63. Met de steun van het, hopelijk in grote getale opkomende thuispubliek moet een positief resultaat mogelijk zijn tegen deze goed voetballende tegenstander.