Wij zijn trots op onze vrijwilligers!

150 150 GVV'63

GVV’ers

Voetballen is een relatief eenvoudige teamsport met duidelijke regels en doelen. Je strijd met 2 teams voor de overwinning en je wint door meer doelpunten te maken dan je tegenstander.

Was alles wat met voetballen te maken heeft maar zo eenvoudig en helder. Om het spelletje elke week te kunnen spelen is er organisatorisch heel wat werk te verzetten, door relatief weinig mensen. Mensen die vrijwillig een stapje meer doen om u zelf of uw zoon of dochter plezierig te laten voetballen. Staat u er wel eens bij stil dat dit geen gemakkelijke taak is en je het waarschijnlijk nooit voor iedereen naar tevredenheid doet.

Dat er meer commentaar is dan complimenten! Mijn zorg is niet zozeer het voetbalspel maar hoe behouden we deze vrijwilligers en belonen we hun extra inzet. Hoe zorgen we er met elkaar voor dat deze mensen het leuk blijven vinden om wat meer te doen. Dat deze mensen vrijwilliger blijven binnen onze vereniging. De tendens is namelijk dat er steeds minder mensen openstaan voor vrijwillige inzet, maar we wel te maken hebben met een hoger verwachtingspatroon. Laat ik met 1 ding heel duidelijk zijn: zonder deze mensen is er GEEN GVV’63 (of welke andere vereniging dan ook).

Laat ik eens een greep doen uit de hoeveelheid taken voordat er door uw zoon of dochter of uzelf een wedstrijd gespeeld kan worden:

– Kleedkamer indelingen, planning wedstrijden (verdeeld over helaas 3 velden).
– De velden moeten onderhouden worden; maaien, zaaien, sproeien en wekelijks strakke witte lijnen op het groene gras.
– Kantine moet op diverse dagen open gesteld worden voor de verkoeling na een intensief potje.
– Scheidsrechters moeten geregeld worden en geloof me deze zijn nauwelijks te vinden.
– Teamindelingen moeten gemaakt worden en het liefst naar ieders tevredenheid, maar alle bijbehorende telefoontjes en uitleg kost naast de puzzel heel veel energie.
– Rondom het terrein moet alles onderhouden en opgeruimd worden.
– Kleedkamers schoongemaakt of in ons geval zelfs nog gemaakt.
– Ledenadministratie.
– Inschrijven van teams in diverse competities.
– Boekhouding.
– Beslissingen en besluiten over grotere vraagstukken.
– Trainers en elftal begeleiding om de teams en spelers wat bij te brengen en structuur te bieden in de teams.

Heel veel taken door veel dezelfde mensen. Deze mensen doen dit met heel veel passie en inzet. Verdienen complimenten in plaats van kritiek. Het plezier om iets extra’s te doen moet behouden blijven. Veel nieuwe vrijwilligers melden zich niet aan dus laten we in ieder geval de huidige groep waarderen, respecteren en ondersteunen. Laten we als GVV’63 de vereniging blijven waar iedereen graag bij wil horen, waar iedereen zijn bijdrage levert al is het maar door het opruimen van zijn eigen bierflesje of de ballen waar mee is getraind.

Het lijkt normaal maar ik kan je zeggen dit is het momenteel niet. Elke dag maar weer moeten er spullen van anderen opgeruimd worden. Bovenal wil ik een oproep doen voor respect en waardering, want wat ben ik blij met de inzet van deze mensen. Een mening hebben mag maar graag binnen de kaders en direct. Kantinepraat of social media zijn gemakkelijke plekken om je mening te uiten maar leveren een bijdrage aan het afnemen van het plezier om wat extra’s te doen.

Waardeer de trainer voor zijn inzet en bijdrage, begrijp hoe lastig het is om alle spelers een plekje te geven in een kleine club. Geef eens een schouderklopje aan het kantinepersoneel of de onderhoudsploeg. Het seizoen begint nog maar net, maar de problemen, taken en verwachtingen zijn al weer ruimschoots aanwezig. Er is nog heel veel te doen of voor te bereiden voor de start van de competitie. Hopelijk een plezierige competitie!

Wij zijn trots op onze vrijwilligers!

Bestuur GVV’63