Asperen JO11-1 – GVV’63 JO11-2 (3-2)

750 473 GVV'63

Vandaag gingen we op pad met een flink gehavende ploeg. Dankzij enkele spelers van JO11-1 was het ondanks alle blessures toch mogelijk om te spelen.
We kennen Asperen nog van vorig seizoen waar we ze 2 weken van het kampioenschap hebben afgehouden door bij hun de kampioenswedstrijd en de bloemen te verknallen door met 3-2 te winnen.

Vandaag begonnen we heel afwachtend en waren we nog niet wakker. Voordat onze ogen open waren en we wisten dat we aan het voetballen waren stonden we met 1-0 achter. Vanaf dat moment zijn we als team gaan werken en creëerden beide teams kleine (schiet)kansen maar zonder echt gevaarlijk te worden. Toch maakten we niet heel onverdiend 1-1. Met een bedoelde pass achter de verdediging van Thymen stelde hij Noud in staat de bal achter de keeper te tikken. Vlak daarna kreeg Asperen een corner waar we even niet kort genoeg dekte en Asperen de bal heel knap hoog in de verre hoek kon koppen. Simpelweg een goede goal en niets aan te doen. We lieten ons niet uit het veld slaan en het was Mo die een hoge voorzet kon geven vanaf de zijkant, die volgens Yannick direct in het doel viel. “Ik heb hem niet geraakt, ga niet zomaar een goal van iemand afpakken”, doelpunt dus van Mo. Met de euforie van dit doelpunt in ons hoofd zijn we gaan rusten met 2-2.

De 2e helft kregen we als snel een onterechte vrije trap tegen aan de zijkant van het veld. Door een miscommunicatie tussen de verdedigers en Dominique viel de bal ongelukkig in de goal 3-2. De rest van de 2e helft was vooral een middenveld wedstrijd met weinig echte kansen maar speelde we wel veel op de helft van de tegenstander, die steeds verder achteruit liep. De laatste paar minuten kreeg Asperen door onze aanvallende intenties en de vermoeidheid nog een grote kans waarbij Dominique 1 tegen 1 de winnaar was. Helaas 3-2 verloren en was deze keer de teleurstelling voor ons.

Al met al een leerzame wedstrijd met verlies tegen een goed team met goede voetballers. Zonder de onnodige goals (iets meer geluk) hadden we een gelijkspel wel verdiend. Woensdag hebben we weer een kans en spelen we tegen Haaften JO11-1. Spelers JO11-1 bedankt voor de hulp en we zullen jullie hulp wederom nodig hebben.

Yari woensdag ben je er weer bij en is het verslag voor jou.