GVV’63 1- GDC 1 (2-0)

960 640 GVV'63

Sportpark Maartenshof was goed bevolkt voor de wedstrijd tussen promovendus GVV ’63 en degradant GDC. De toeschouwers kregen in de beginfase ook meteen waar voor hun geld. De thuisclub mocht niet klagen dat er enkele GDC-ers uitgleden en er zo niet in slaagden om de score te openen. Geschrokken door deze Eethense aanvalsdrift nam GVV ’63 het heft in handen en ging de eerste helft domineren.

Het was de snelle Daniel Goncalves die tot twee maal toe Daniel Bouma de gelegenheid. bood om te scoren. De eerste keer zocht hij met een zwevende kopbal het doel te hoog en daarna voorkwam een GDC-touche de openingstreffer. Ook een vrije schietkans van Dennis de Bruin leverde geen goal op. De grootste kans was er voor Karim Kaaouass, maar zijn te slappe inzet was een eenvoudige prooi voor de GDC-goalie.

Ondertussen moesten de Gamerenaren op hun tellen blijven passen voor de gasten. Met name hun snelle en handige linkerspits was regelmatig een gevaar voor de Gamerse defensie. Bovendien moest doelman Rick de Koning nog een vrije trap uit zijn doel ranselen en waren er enkele corners voor de bezoekers die overigens geen gevaar opleverde voor GVV ’63. Na ruim 44 minuten stond het dan ook nog 0-0.

Ook in het begin van de tweede helft bleven beide teams aan elkaar gewaagd. Toch waren het de gastheren die op voorsprong kwamen. Mathijs Libbers zette een een-tweetje op met Karim en rondde deze zelf koelbloedig af; 1-0 na 53 minuten. Deze goal was voor GDC het sein om fel opzoek te gaan naar de gelijkmaker.

GVV ’63 was echter niet van zins om zich zomaar gewonnen te geven en stelde hier een prima portie werklust en strijd tegenover. Kansen kwamen er ook voor de gasten, maar goals niet. De laatste linie hield knap stand en zag Rick met een fantastische reflex GDC van scoren afhouden. Nadat de moegestreden beide Daniellen waren vervangen door Richan Kreling en Lennart van de Werken kwam GVV ’63 weer wat vaker voor de Eethense goal. Er ontstonden dan ook weer wat mogelijkheden voor de geel-zwarten.

Uit een van die mogelijkheden scoorde Karim de luid bejubelde en bevrijdende 2-0. Richan stuurde Lennart diep, deze hield het koppie erbij en stelde Karim in staat om de voorsprong te verdubbelen, die met dit buitenkansje wel raad wist. De resterende twee minuten brachten geen verandering meer in de score waardoor de vierde zege op rij voor de Gamerenaren een feit was.

Hopelijk kan deze sterke reeks van de mannen van Jan van Setten volgende week een vervolg krijgen in Sprang-Capelle. Op het fraaie Sportpark De Gaard wordt er om 14.30u afgetrapt tegen het niet te onderschatten NEO ’25. Met de steun van de eigen aanhang kan er wellicht weer een mooi resultaat in zitten voor GVV ’63.