GVV63 1 – SV Capelle 1 (1-0)

1024 768 GVV'63

Op een koud Sportpark Maartenshof stond de belangrijke wedstrijd tussen GVV ’63 en sv Capelle op de rol. De geel-zwarten moesten winnen om weg te komen van de degradatieplaatsen en de blauwen uit Brabant om van die plaatsen weg te blijven.

GVV ’63 had de boodschap duidelijk beter begrepen dan Capelle en schoot als een komeet uit de startblokken. Na twee minuten lag dan ook de 1-0 achter de Capelse doelman. Na een mooie aanval over rechts bracht de goed spelende Dennis van Riel de bal voor de goal waar Daniel Bouma het leer fraai binnen kopte.

De Gamerenaren hielden de druk op de ketel bij de gasten en kregen dan ook de nodige kansen om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Maar Stefan Blom en Michel Kooijman wisten het net niet te vinden of tot twee keer toe stond de paal een verdiende treffer in de weg.

GVV ’63 bleef de baas op het veld en sv Capelle wist dan ook in de eerste helft geen enkele kans te scheppen. En aangezien GVV ’63 diverse mogelijkheden onbenut liet stond er dan ook na 45 minuten een magere 1-0 op het scorebord.

Na rust was de wedstrijd vijf minuten oud toen er na een ongelukkige botsing tussen Daniel en een Capellenaar een op het eerste gezicht dreigende situatie ontstond voor de speler van Capelle. Gelukkig voor alles en iedereen, en vooral de desbetreffende speler kon deze op eigen kracht in de ambulance stappen en leek het goddank allemaal mee te vallen.

Na deze twintig minuten durende onderbreking ontaarde de wedstrijd in het door wijlen Bert Jacobs in het leven geroepen hots-knots-begonia voetbal. Wel was GVV ’63 weer dichtbij een treffer, maar de snoeiharde inzet van Jeffrey van der Meijden spatte op de paal, voor de vierde maal deze middag, achter de Capelse keeper uiteen.

De gasten schakelde over op fysiek spel en kregen daarin ook vrij spel van arbiter Metsemakers uit het verre Geleen. De laatste lijn van GVV ’63 hield echter eenvoudig stand en anders was daar wel de uitstekend en relaxt keepende invaller-doelman Laurens van Brakel, 18 jaar pas, om de nul te houden. In de resterende tijd kreeg de invallende duisternis steeds meer greep op de wedstrijd en kwamen beide teams niet meer tot scoren.

Na deze verdiende overwinning, die alleen hoger uit had moeten vallen, zijn de mannen van Denny van Geffen aangehaakt bij de middenmoot. Volgende week kan GVV ’63 de borst weer nat maken als er aan de Veerdam in Brakel een onvervalste derby moet worden gespeeld tegen fusieclub BZC ’14. Met de juiste spirit en wat minder pech als de laatste weken moet het voor GVV ’63 mogelijk zijn om drie punten mee naar Gameren te nemen. De aftrap, met ongetwijfeld veel steun van de Gamerse aanhang, is om 14.30u.