GVV63 1 – TSVV Merlijn 1

1024 683 GVV'63

In een winderig Gameren stond de eerste terugwedstrijd van deze competitie op het program. TSVV Merlijn was de tegenstander van dienst. Tegen de studerende voetballers uit Tilburg hadden de Gamerenaren wat goed te maken na de miraculeuze nederlaag in de openingswedstrijd van dit seizoen.

GVV ’63 zetten vanaf het eerste fluitsignaal de bezoekers vast op eigen helft en leken dan ook op weg naar een vroege voorsprong. Mathijs Libbers raakte uit een vrije trap de paal en kopte even later rakelings naast na een voorzet van Richan Kreling, de vervanger van zieke Jeffrey van der Meijden.

Maverick van Maaren raakte ook nog het aluminium boven de lange goalie van de Tilburgers. Na deze sterke openingsfase was het wel zo’n beetje gebeurd met de Gamerse dadendrang. Langzamerhand kwamen de studenten beter in de wedstrijd en meldden zich met enige regelmaat voor de goal van Maikel van Tuyl. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de gasten enkele minuten voor rust voor de 0-1 ruststand zorgden.

In de tweede helft werd het er aan de kant van de geel-zwarten allemaal niet beter op. Onmachtig en inspiratieloos werd er weliswaar de aanval gezocht, maar Merlijn werd geen enkele maal in verlegenheid gebracht door de elf van Denny van Geffen.

Toen de gasten halverwege de tweede helft de voorsprong verdubbelde leek de wedstrijd dan ook gespeeld. Ook het naar voren sturen van de lange Nick Ekelmans bood geen enkel soelaas voor GVV ’63 aangezien er nauwelijks bruikbare voorzetten kwamen. Het was dan ook Merlijn dat enkele minuten voor tijd GVV ’63 definitief k.o. kreeg en voor de 0-3 eindstand zorgde.

Door deze terechte nederlaag is GVV ’63 zijn leidende positie in de strijd om de tweede periode kwijt geraakt. Om van het seizoen nog wat te maken zal er komende zaterdag dan ook gewonnen moeten worden van Zwaluwe. Met de juiste spirit moet dat lukken, maar dan zal er wel uit een ander vaatje moeten worden getapt dan deze middag. Om 14.30u wordt er afgetrapt in Lage Zwaluwe waar GVV ’63 op veel steun hoopt van Gamerenaren.