GVV’63 1 – Willem II 1 (4-1)

360 240 GVV'63

Op de laatste dag van september was Willem 2 te gast op Sportpark Maartenshof. Net als GVV ’63 kenden ook de tricolores uit Tilburg een valse start van het seizoen door de eerste wedstrijd ook met 3-0 te verliezen. Winst was dus voor beide teams geboden. GVV ’63 had dit het beste begrepen en zette de bezoekers dan ook gelijk onder druk. Toch waren het de Tilburgers die op voorsprong hadden kunnen komen. Maar bij een corner kreeg de goed keepende Rick de Koning assistentie op de doellijn en bleef het 0-0.

Dit bleef het echter niet lang. Nadat de goalie van Willem 2 schoten van Matthijs Libbers, Richan Kreling en Daniel Gonzalves onschadelijk had gemaakt moest hij het antwoord schuldig blijven op een onberispelijk ingeschoten penalty van Dennis de Bruin. De uitstekend leidende arbiter Van Kleef had de bal na een overtreding op de sterk spelende Matthijs op elf meter gelegd met de 1-0 als gevolg.

Op een kwart wedstrijd glipte Matthijs op links door de defensie van Willem 2 en koos niet voor eigen succes, maar bediende Richan die de voorsprong verdubbelde. De geel-zwarten gingen op zoek naar meer en zagen ook nog een goal terecht afgekeurd wegens buitenspel. De thuisclub kreeg echter in de 45e minuut lelijk het deksel op de neus toen de bezoekers bij de tweede paal volledig vrij staand uit een vrije trap de 2-1 mochten binnen koppen.

Dat de mentale weerbaarheid dik in orde was bij GVV ’63 bleek in het tweede bedrijf. Er werd gelijk jacht gemaakt op een derde treffer en die viel dan ook na een klein kwartier, ondanks de speldenprikken van de zijde van de tricolores. Vanaf een meter of dertig voor de Tilburgse goal zette Matthijs aan voor een sterke soloactie die hij bekroonde door op fraaie wijze de 3-1 achter kansloze Willem 2-goalie te schuiven.

Vijf minuten later belandde een harde vrije trap van Daniel op de lat, kopte Daniel Bouma de bal terug voor de goal en was Matthijs er als de kippen bij om de 4-1 tegen het net te knallen. Na dit wapenfeit was de wedstrijd min of meer gespeeld. De thuisclub hoefde niet meer zo nodig en de bezoekers bleken te onmachtig om nog voor gevaar te zorgen voor de goal van Rick. Trainer Jan van Setten kon het zich ook nog permitteren tien minuten voor tijd, na precies een half jaar blessureleed, Bert van Selm zijn rentree te laten vieren in de Gamerse hoofdmacht.

GVV ’63 kan terug kijken op een goede wedstrijd en kan dan ook met een goed gevoel komende zaterdag de strijd aan gaan binden met Olympia ’60. Hopelijk gesteund door veel supporters wordt er om 15.00u afgetrapt in Dongen.