GVV’63 JO11-1 – Hardinxveld JO11-1 (4-2)

1024 683 GVV'63

Na het uitreiken van de 2 zakken snoep, aan de winnaars van de omhaal challenge, was het de focus op Hardinxveld.

De koploper op bezoek en dit bracht vooraf enige twijfel en onzekerheid over eigen kunnen. Met opmerkingen onderling zoals: “ach we doen het al goed genoeg”, of “we hebben al 10 punten” en “als we vandaag verliezen kan het gebeuren”. Allemaal waar maar geen reden om te twijfelen aan ons als team of individu. Na een speech van de trainers over zelfvertrouwen en over hoe goed we wel niet zijn als team gingen we volle goede moed maar met enige spanning naar buiten. De vertrouwde warming-up, de vertrouwde aanmoedigingen van de trainers en de vertrouwde mensen langs de lijn geen enkele reden om vandaag anders te doen en te denken dan normaal.

Vanaf het eerste fluitsignaal kon men zien dat Hardinxveld een goed voetballend team was. Wij GVV’63 stelden daar inzet, passie en een team wat wilde tegenover. Na een wat onrustig begin kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker en kregen wij de eerste kansjes van de wedstrijd. Mooi lobje van Yannick op Sam die net als verleden week het aluminium raakte. Scherp verdedigen op het middenveld, onderschepping Jochem en Thijmen die weergaloos de bal in de kruising ramde 1-0.

We bleven effectief verdedigen waar nodig liepen Fariz, Koen, Yannick en Nick de gaatjes dicht en konden Jochem, Sam en Thijmen voorin nuttig storen. We voelden vanaf dat moment dat hier iets te halen was. Helaas 1 moment van onachtzaamheid in het 2e kwart, even niet door dekken en de bal lag onhoudbaar achter Yari. Het was ook even zoeken na de wissels maar snel na de 1-1 was het wederom de eerste helft de heel sterk spelende Thijmen die allert was bij de afvallende bal en de 2-1 maakt.

Wat nodig is om te zeggen is dat hieraan vooraf het de goed ingevallen Eef was die goed de bal wegdraaide en afschermde Jochem inspeelde die kon schieten. Eef via deze weg nogmaals je hebt het vandaag erg goed gedaan. Vlak voor rust was het toch Hardinxveld dat op 2-2 kon komen wat op dat moment niet geheel onterecht was.

De rust een welkom moment voor de trainers om de boel op scherp te zetten, deze wedstrijd had alles in zich om een echte clash te worden maar kon ook gemakkelijk 2 kanten op. Na de rust was het een tijdje spannend, gelijkopgaand en kleine kansjes over en weer.

Was het Yari die ons behoedde voor de achterstand en na een individuele actie van Noud, die Jochem voor de keeper zette, tegelijkertijd neergehaald werd en waarschijnlijk de goal van Jochem nooit heeft gezien. 3-2 na goed voordeel van de scheidsrechter.

We waren er helemaal klaar voor Marit werkte hard Jørn stond wederom zijn mannetje in de verdediging en het was dan ook GVV’63 dat na enkele gemiste kansen via Noud (en een iets minder optreden van de keeper van Hardinxveld) die 4-2 liet aantekenen. Enkele spannende minuten later was na het eindsignaal het feest compleet. 3 punten tegen de ongeslagen koploper.

Hardinxveld ging zonder penalty’s gedesillusioneerd direct naar de kleedkamer en was het GVV’63 na wat ongelukkig puntverlies de afgelopen weken dat heel veel zelfvertrouwen rijker is.

De complimenten aan alle spelers die in zichzelf geloofde vandaag en dan zie je wat je kan bereiken. De complimenten van ouders, niet bij het team betrokken toeschouwers en zelfs van een aandachtig kijkende tegenstander van onze Jo12-1. Dames en heren jullie zijn een genot om naar te kijken en om mee te trainen, ga zo door!