GVV63 Jo11-1 – MVV’58 Jo11-1: 1-1

1024 683 GVV'63

Vandaag speelden we tegen MVV, een team dat we goed kenden omdat we de vorige wedstrijd tegen deze opponent destijds hebben geanalyseerd in de kantine. We wisten dat we een goede ploeg zouden treffen, omdat ze ook nu weer bovenin meedraaien in de eerste klasse.

De eerste helft speelden we zeker niet slecht, maar we kwamen ook niet echt toe aan het spel dat we zelf graag spelen (met meer snelheid en diepgang richting de vijandelijke goal). Ondanks dat Meteren goed kan voetballen en wat rustiger aan de bal is, boden wij door onze inzet voldoende tegenstand om zelfs een aantal kansen te creeeren.

Het leer raakte zelfs de paal, en verder was het eerste bedrijf vooral een strijd op het middenveld.
Na de rust besloten we uit een ander vaatje te tappen, omdat het tactische brein van Pascal bedacht om het middenveld open te trekken door Noud naar de zijkant te zetten. MVV reageerde door hun grote en sterke nummer 2 mee te laten zakken. Dat was de start van een zeer enerverend 3e kwart, waarbij wij vanaf het middenveld ruimte kregen.

Bovendien was MVV minder dwingend richting onze goal.
Door alert en vlot (hier hameren we veel op) in te spelen bij een ‘in-dribbel’ aan de zijkant, vonden we Noud die de diepte in ging en de bal handig op Sam stak, die met zijn linker been de bal in het net kreeg. Een mooi opgezet doelpunt, met een nog mooier vervolg omdat iedereen het doelpunt sámen vol enthousiasme vierde.

We bleven strijden, MVV was de kluts kwijt.
Toch toonden zij met hun tactische tegenzet ook lef, door 2 spelers in t blauwe shirt diep te zetten. De opgekropte frustratie bij MVV zorgde wel voor inzet van hun zijde.
Een bal die we op de zijlijn verspeelden, resulteerde uiteindelijk in een penalty tegen. En hierin geen enkel verwijt aan onze verdedigers! In mijn ogen was de ‘pingel’ onterecht, maar de scheidsrechter besliste anders en dat hebben we met elkaar te accepteren: 1-1. Na nog wat hectische minuten, sluiten we de wedstrijd af met uiteindelijk een terechte afspiegeling van deze enerverende wedstrijd.

Vandaag hebben we op inzet en vertrouwen laten zien dat we steeds beter en beter worden, door te doen waar we goed in zijn. Dat is een GROOT COMPLIMENT aan IEDERE speler. Want iederéén in dit team is gegroeid en beter geworden, en vooral als team staan we er met en voor elkaar. Niemand wint of verliest alleen, dat doen we samen.

Ook leerden we een lesje ‘omgaan met frustratie’. Voetbal is winnen, verliezen, uitdelen en incasseren. Maandag gaan we weer verder met dit hele leuke en mooie team. We staan bekend binnen GVV als een mooi ploegje dat attractief speelt! Prachtig toch.

Het was mij vandaag weer een genoegen. En nu op naar morgen, de dag waarvan ik hoop dat Ajax de aansluiting en daarmee zicht op de landstitel houdt. Want uiteindelijk, lieve mensen, kunnen we lang en kort over voetbal praten maar het shirt van Ajax blijft toch het allermooist! Gegroet!