GVV’63 JO11-1 – Nivo Sparta JO11-1 (4-1)

1024 683 GVV'63
Voor de 5e keer in 1 seizoen (voorlopig de laatste keer) tegen onze buurman. Recent nog in een oefenwedstrijd was het 10-3 voor onze jongens en meiden.

Toch is elke wedstrijd tegen Nivo weer een wedstrijd op zich en reken maar dat ze zijn om te winnen. Onze grootste tegenstander leken we vandaag dus zelf te zijn, want onderschatting is altijd een gevaar. Naast onszelf was er helaas nog een factor die bepalend was voor de hele wedstrijd en dat was de wind of beter gezegd storm.

We begonnen met wind tegen, het was knokken, het was lastig maar voetballend ging er in de eerste helft ook veel fout. Nivo speelde met de echte wil om te winnen en hadden letterlijk figuurlijk de wind in de rug en kwamen terecht op 0-1. Wij hadden het lastig maar rechte wel onze rug enigszins en door een steekbal van Jochem was het Noud die ons op 1-1 kon zetten. Vanaf dat moment was het Nivo dat het vertrouwen verloor maar nog niet minder was dan wij. Met een gelijkspel de rust in. In de kleedkamer was het gevoel bij de jongens en meiden niet anders dan bij de trainer, wij GVV’63 kunnen beter.

Na de rust bleeft het nog een tijdje gelijk maar werden we wel gevaarlijker. Op een nog sporadische uitbraak van Nivo na was het Yari die ons behoede voor een achterstand. De ruimtes werden groter, de betere individuele kwaliteiten werden zichtbaar en het was Nick met wind mee van grote afstand die de 2-1 maakte. We kregen meer grip, meer controle over de wedstrijd en het was Jochem die na een scrimmage de verlossende 3-1 kon maken. Het slotakkoord was een individuele solo en de 4-1 van Noud. Blij met het resultaat maar nog niet tevreden met het vertoonde spel. De wind was een obstakel voor beide teams, 3 punten in een nieuwe competitie is wel een lekker begin. Beter voetballen gaan we de komende periode weer hard aan werken en dat zit er zeker in.