GVV’63 JO12-1 – Woudrichem JO12-1

396 396 GVV'63

Na diverse overwinningen tijdens de voorbereiding was het vandaag tijd voor een echte wedstrijd. Een wedstrijd waar het resultaat zou tellen.

Helaas was het voor de trainers vooraf al enorm puzzelen ivm blessures van Marit en Thijmen, maar omdat er 2 spelers te laat acte de présence gaven viel de technische voorbereiding in duigen. Afspraak is afspraak en de spelers die te laat waren startte dus als wissel. Focus was daarna op de vroege ochtend het devies, vooral je stinkende best doen en durven te voetballen.

Woudrichem begon wat sterker aan de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Geen echte kansen voor beide teams maar voor wie de oude boeken van FC Knudde kent was het befaamde tikkie terug Jaap (Nick) Yari te machtig. Enigszins ongeconcentreerd glipte de bal en onze keeper zelf over de doellijn 0-1. Balend stonden we na 15 minuten bij elkaar, teleurgesteld omdat het niet zo lekker liep en balend omdat we door eigen toedoen achter stonden. Positief was wel de lef van iedere speler om te blijven voetballen ook al lukte dit niet altijd. Hier trainen we veel op en dat zien we langzaam terug in de wedstrijden.

Het 2e kwart zijn we in onze “oude” speelstijl gaan spelen wat direct relateerde in de 1-1 van Fariz. Het was goed te zien dat het vertrouwde van vorige seizoen vooral Yannick en Jochem op het middenveld veel goeds deed. Met een gelijkspel de rust in, puntjes op de i gezet door de trainers en in het aangename zonnetje op naar de 2e helft.

Het was Woudrichem wat ons achteruit drukte door enkele technische vaardige spelers of op kracht na een lange bal enkele kansen kon creëren. In alle gevallen was het Yari die zichzelf knap had hersteld en veel ballen onschadelijk maakte. Vanuit onze kant waren het zo af en toe nog enkele speldenprikken maar was het eigenlijk wachten op de 1-2. Deze viel niet en zo was het een oude wet uit het voetballen die zegt; als je ze zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ze.

Woudrichem wilde te graag scoren met een corner, GVV’63 toonde lef door vooruit te spelen en omdat de corner van Woudrichem door Yari werd gepakt en direct in het spel gebracht werd met een lange bal achter de verdediging was het Sam die met gevaar voor eigen leven de uitkomende keeper met het puntje van zijn schoen kon passeren.

Niet de beste wedstrijd maar zoals gezegd soms zijn het de punten die tellen en deze 3 zijn net als alles dit seizoen voor GVV’63 JO12-1. Dit zal naar verwachting niet zo blijven duren maar zolang het zo gaat moet je ervan genieten. Dus goed weekend!